AK Parti milletvekillerinden doğumevindeki hemşirelere ziyaret

AK Parti milletvekillerinden doğumevindeki hemşirelere ziyaret


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri milletvekilleri, Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki hemşireleri ziyaret etti.
     AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, İl Kadın Kolları üyeleri ile birlikte, Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki ebe ve hemşireleri ziyaret etti.
     İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Gödekmerdan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan tarafından karşılanan milletvekilleri, hastane içindeki Anne Otelini ziyaret etti.
     Daha sonra servisleri ve yoğun bakım ünitelerini gezen milletvekilleri, hemşirelerle görüşerek Ebeler Haftasını kutlayıp, lokum ikram etti.
     AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, toplumda sağlıklı bir neslin yetişmesi için ebelerin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
     "Önceden doğacak çocuklardan haberimiz dahi olmazken, şimdi gebeliğin ilk haftasından itibaren anneler ve bebekleri sürekli takip ediliyor. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde kış şartlarından dolayı, anne adayları otel gibi hastanelere yerleştirilerek günlerini orada bekliyor. Burada da bir anne otelimiz var. İşte devletin büyüklüğü buralarda belli oluyor. Bu özverili çalışmalarınızdan dolayı başta doktorlarımız olmak üzere, hemşirelerimize ve ebelerimize teşekkür ediyoruz."
     AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, sağlıkta dönüşüm ile sağlık çalışanlarının yanı sıra hemşire ve ebelerin, genel anlamda hayat şartlarının düzeltilmeye çalışıldığını belirterek şunları söyledi:
     "Sağlıkta dönüşüm ile artık, hastanelerde doğum yapma oranı yüzde 60lardan, yüzde 99lara yükseldi. Doğumdan hemen sonra aşılar ücretsiz olarak yapılıyor. Doğum sonrası yapılan aşıları ücretsiz karşılayan ender ülkelerden biriyiz. Hepsine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum."
     Milletvekilleri, hasta ve hasta yakınlarıyla da sohbet ederek, sorunlarını dinledi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber AK Parti milletvekillerinden doğumevindeki hemşirelere ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER