Çanakkale Turizm Çalıştayı

Çanakkale Turizm Çalıştayı -ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner: -"Turizm tabii güzelliğe veya tarihi mirasa dayanarak kendiliğinden gelişen bir sektör değildir"


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Sedat Laçiner, "Turizm, tabii güzelliğe veya tarihi mirasa dayanarak kendiliğinden gelişen bir sektör değildir" dedi.
     Laçiner, Çanakkale Valiliği ile ÇOMÜ Rektörlüğü himayesinde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında (ÇTSO) düzenlenen "Çanakkale Turizm Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, Çanakkalenin çok güzel bir yer olduğunu söyledi.
     Çanakkalenin, içinden deniz geçen, dünyada çok az bulunan yerlerden biri olduğunu ve iki yakasının milli parktan oluştuğunu ifade eden Laçiner, marka sorunun bulunmadığını bildirdi.
     İlin, "Çanakkale" denildiği zaman herkeste pozitif bir yankı bulan bir özelliği de bulunduğunu dile getiren Laçiner, bunun birçok şehir ve beldenin ulaşmak istediği bir özellik olduğunu vurguladı.
     Sahip olunan imkanların yeterli olmadığını belirten Laçiner, dünyanın çok güzel yerleri bulunduğunu anlattı.
     Laçiner, şöyle devam etti:
     "Geçmişte Antalya az buçuk böyleydi, Bodrum böyleydi. Yani çalışmadan emek harcamadan turizm, tabii güzelliğe veya tarihi mirasa dayanarak, kendiliğinden gelişen bir sektör değildir. Yerden bir bitki gibi çıkmıyor. O nedenle emek verilmesi gerekiyor. Dünyanın her yerinde bir turizm cenneti çıkarmak mümkün ama Çanakkale gibi yerlerde bunu ortaya çıkarmak çok daha kolay. Çanakkaleye baktığımızda, tarım, turizm ve eğitim ortaya çıkıyor. Bunların üçü de zaman zaman birbiriyle kesişiyor, iç içe geçiyor. Organik tarımla turizmi iç içe geçirmek çok kolay veya eğitim, özellikle üniversite açısından baktığımız zaman bunu da turizmin içine koymamız gerekir. Bir kısmı Avrupada Gelibolu ve çevresi, bir kısmı Asyada iki yarımada iki kıta üzerinde bir ilden bahsediyoruz. İki de adası var. Bozcaada ve Gökçeada. Bozcaada ve Gökçeadanın bile birbirinden önemli farkları bulunuyor. Yenice için konuştuklarınızı Biga için Lapseki için konuştuklarınızı Ezine için konuşabilmeniz mümkün değil. Çanakkale merkezin çok bambaşka özellikle var. O nedenle alt bölgelere dönük çalışmaların daha da artırılması ve alt bölgelere dönük stratejilerin belirlenmesi gerekiyor."
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Çanakkale Turizm Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER