AK Parti Muş Milletvekili Işık:

AK Parti Muş Milletvekili Işık: Temel hak ve hürriyetler, özgürlük noktasında değişimlere açığız


MUŞ (A.A) - AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Temel hak ve hürriyetler, özgürlük noktasında değişimlere açığız ve değişimler için de mücadele edeceğiz dedi.
     Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gururlu, onurlu ve dik duran, halkı için, milleti için her türlü riski göze alan bir partinin mensubu olduklarına söyledi.
     Kürtçe eğitimden, Kürtçe yayın yapan televizyona, olağanüstü halin kaldırılması ve köye dönüşlere kadar birçok yeniliğin AK Parti ile gerçekleştiğini vurgulayan Işık, özellikle köylerin yakılıp, yıkılması ve boşaltılması konularında, AK Partinin hiçbir suçunun olmadığını dile getirdi.
     Işık, AK Parti, köylerin boşaltılmasında hiçbir suçu olmamasına rağmen, iktidara gelir gelmez köyleri boşaltan vatandaşlar için yasal düzenleme yaptı. Mali imkanlar çerçevesinde insanların köylerine, yuvalarına dönmesini sağlandı dedi.
     Bütün risklere ve olumsuzluklara rağmen AK Parti kadrolarının bu sorunları aştığını ve bugünlere geldiğini söyleyen Işık, tutuklanma sebebi ne olursa olsun herkesin ana dilde kendini savunma hakkına sahip olduğunu, AK Partinin hazırladığı yeni yasal düzenleme ile anadilde savunma hakkının elde edildiğini vurguladı.
     Adalet ve özgürlük, insan hak ve hürriyetleri noktasında, AK Partililerin çok sabırlı olduğunu herkesin bilmesini istediklerini belirten Işık, şunları ifade etti:
     Bir başkasının hakkı gasp edilmediği sürece, temel hak ve hürriyetler, özgürlük noktasında, değişimlere açığız ve değişimler için de mücadele edeceğiz. Biz insanlık için mücadele ediyoruz. Yollar, köprüler, hastaneleri yaparken, insanlara faydalı olmayı amaçlıyoruz. Gördüğümüz tüm aksaklıklara müdahale edeceğimizi vaat ettik. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Muş Milletvekili Işık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER