AK Parti Ordu Milletvekili Hamarat:

AK Parti Ordu Milletvekili Hamarat: -Tarihi Ünye evleri korunarak Ünyenin kültür varlığına kazandırılmalı


ORDU (A.A) - AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Tarihi Ünye evleri korunarak Ünyenin kültür varlığına kazandırılmalı dedi.
     Hamarat, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve beraberindekilerle Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce Ordu Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Ünye sokak sağlıklaştırma çevre düzenleme çalışmaları kapsamında yürütülen Kadılar Yokuşu restorasyon çalışmalarını inceledi.
     Restorasyon sürecini değerlendiren Hamarat, Ünyemiz geçmişi ve kültürü derin, tarihi bir ilçemiz. Ünyede bugüne kalan tarihi eserlere sahip çıkalım istiyoruz. Burası tarihi bir sokak, Kadılar Yokuşu. Hem tarihi evleriyle hem de kadılarıyla meşhur olan bu sokağımızda sokak sağlıklaştırma çevre düzenlemesi yapılıyor. Tarihi Ünye evleri restore edilerek tarihi dokusuna kavuşturuluyor diye konuştu.
     Tarihi Ünye evlerinin ilçeye kazandırılması için Ünyelilere çağrı yapan Hamarat, şunları kaydetti:
     Ünye evlerinde mülkiyet problemi çok, çok hisseli evler. Özel sektörü, şahısları, Ünyeyi seven iş adamlarını Ünyeden bir ev alın, restore ettirin diye teşvik ediyoruz. Sahipleri yaptırabiliyorsa, sahiplerini teşvik ediyoruz. Tarihi Ünye evleri korunarak Ünyenin kültür varlığına kazandırılmalı. Ünyenin sevenleri olarak elimizdeki bu tarihi değerlere sahip çıkıp, kültürümüze ve turizme bir katkıda bulunmuş oluruz.
    
     Muhabir: Hacer Coşkun
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Ordu Milletvekili Hamarat: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER