AK Parti Sakarya İl Başkanı Uncuoğlu:

AK Parti Sakarya İl Başkanı Uncuoğlu: Hükümet olarak kamu kaynaklarının etkili, ekonomik, verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayacak yaklaşımları ön planda tuttuk


SAKARYA (A.A) - AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, hükümet olarak kamu kaynaklarının etkili ve verimli şekilde kullanılmasını ön planda tuttuklarını söyledi.
     Uncuoğlu, beraberinde il başkan yardımcıları Mehmet Yılmaz, Erdoğan Demirci ve Erenler İlçe Başkanı Osman Hira ile Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmazı ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Uncuoğlu, AK Parti hükümetinin iktidara geldiğinden beri kamu kaynaklarını verimli şekilde kullandığına dikkat çekti.
     Uncuoğlu, bu anlayışın devam edeceğini belirterek, Hükümet olarak kamu kaynaklarının etkili, ekonomik, verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayacak yaklaşımları ön planda tuttuk. İzlediğimiz bu yol sayesinde 1992-2002 yılları arasında ağaçlandırılmış alan ortalama 75 bin hektarlık iken, 2011 yılında bu rakamı 7 kat artırarak 500 bin hektara çıkartarak ağaçlandırmada dünya 3sü olduk dedi.
     2B arazileri konusuna da değinen Uncuoğlu, çıkarılan yasayla bu konuda Türkiyenin 40 yıllık vatandaş ile devleti karşı karşıya getiren sorunu çözdüklerini aktardı.
     76 ilde 114 bin orman köylüsü aileye sosyal ve ekonomik kalkınma projeleri karşılığında 430 milyon lira kredi desteği sağladık diyen Uncuoğulu, şunları söyledi:
     2004-2011 arasında 80 bin orman köylüsü aileye sıcak su maksatlı güneş enerjisi sistemi kurduk. Uygulamanın yaygınlaşmasıyla 250 bin ailenin güneş enerjisi ile sıcak su sistemi kullanmasını sağladık. Mevcut kaynakların etkili kullanımı konusunda ilerlemeler kaydedilmiş, hızlı karar alabilen bir yapı oluşturularak gelecek yönelimli plan ve projeler üretilmiştir.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adapazarı Orman Bölge Müdürü Türkyılmaz da bin 137 personel ile Sakaryada hizmet verdiklerini anlattı.
     Sakaryada büyük miktarlarda 2B arazisi bulunduğunu vurgulayan Türkyılmaz, şu ifadeleri kullandı:
     İlimizde 31 bin 324 hektar 2B sahası olup, 30 bin 873 hektar alanın kullanım kadastrosu yapılmış ve satışa hazır hale getirilmiştir. Orman ürünleri satışı sonucu orman köylüsüne 15 milyon 525 bin lira gelir sağlanırken orman köylüsüne yapılan yatırımlar ve sunulan imkanlar neticesinde de orman suçlarında ciddi bir azalma olmuştur.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AK Parti Sakarya İl Başkanı Uncuoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER