AK Parti Samsun Milletvekili Demir:

AK Parti Samsun Milletvekili Demir: -Göç politikamız örnek alınacak nitelikte


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Alt Komisyonu Başkanı Cemal Yılmaz Demir, Göç politikamız örnek alınacak nitelikte dedi.
     Demir, yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplara gerçekleştirdiği geziyi değerlendirdi.
     Adıyamanda Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kenti TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile birlikte gezdiklerini belirten Demir, sığınmacıların sorunlarını dinlediklerini ifade etti.
     Suriyede yaşanan zulmün bir an önce sona ermesini temenni eden Demir, Suriyeli sığınmacılar umarım tez zamanda yuvalarına dönerler. Fakat sayıları ne olursa olsun, biz onlara bakacağımızın sözünü verdik. Esadın Suriyede yaptığı ne kadar insanlık dışıysa, bu zulme sessiz kalmak da insanlık dışıdır. Burada kendilerinin en iyi şekilde ihtiyaçları karşılanıyor, karşılanmaya da devam edilecek dedi.
     Türkiyenin güçlü bir devlet olduğunu dile getiren Demir, şöyle devam etti:
     On bine yakın misafirimiz var ve bunların tüm güvenlik ve sağlık imkanları kadar sosyal tesisler ve kurslar da burada tesis edilmiş durumdadır. Ülkemiz göç konusunda gerçekten son derece ileride. Sağlanan imkanlara da baktığımız da göç politikamız dünyaya örnek olacak niteliktedir. Oradaki vatandaşları dinlediğimizde de bunu anlayabiliyoruz. Hepsi her ne kadar yuvalarından ayrı olsa da sağlanan imkanlardan ve sunulan hizmetlerden memnun.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber AK Parti Samsun Milletvekili Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER