AK Parti Samsun Milletvekili Yeni:

AK Parti Samsun Milletvekili Yeni: -AK Partinin başarısının ardında yatan temel sebeplerden biri de eğitime ve AR-GE çalışmalarına verdiğimiz önemdir


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, AK Partinin başarısının ardında yatan temel sebeplerden biri de eğitime ve AR-GE çalışmalarına verdiğimiz önemdir dedi.
     Yeni, yaptığı açıklamada, Hükümet olarak 10 yıllık süreçte toplam eğitim yatırımlarını 1,5 milyar lira seviyesinden 3,4 milyar lira seviyesine çıkardıklarını belirtti.
     İktidara geldikleri 2002 yılında 401 bin olan derslik sayısını 515 bine ulaştırdıklarını ifade eden Yeni, şöyle devam etti:
     Yani 181 bin yeni derslik inşa ettik. 2013 yılında da merkezi yönetim bütçesinden 4 milyar lira ödenek ayırdık. Biz rastgele iş yapmayız. Ciddi ve planlı bir şekilde ön çalışmalarımızı tamamlar ondan sonra adım atarız. Siyaset milleti kandırma yeri değil. Bunun devlet yönetiminde de çok gerekli olduğunun bilincindeyiz. Bu sebeple 2002de 114 milyon lira olan AR-GE kamu yatırım ödeneğini 1,8 milyar liraya çıkardık. AK Partinin başarısının ardında yatan temel sebeplerden biri de eğitime ve AR-GE çalışmalarına verdiğimiz önemdir.
     Yüksek öğretim yatırımlarında da aynı hassasiyeti ortaya koyduklarını ifade eden Yeni, Bizim dönemimizde Türkiyede 50si devlet 42si vakıf olmak üzere 92 yeni üniversite açıldı. Türkiye artık 168 üniversitesi olan bir ülke. Bilindiği gibi Samsunda ikinci üniversitemiz kuruldu. Karadenizin iki üniversiteli tek şehri Samsun diye konuştu.
     Yeni, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak için de çok büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:
     Yurt-Kurun 2002 yılında 80 milyon lira olan yatırım bütçesi 520 milyon liraya ulaştı. Bakınız bu 6,5 kat artış demektir. 2013 yılında da 626,5 milyon liralık yatırım ödeneği verildi. Yurt kapasitemizi 181 binden 308 bine ulaştırdık. Samsunda üniversite kampüsümüzde bin kişilik yurt inşaatı tamamlandı. 14 Şubatta 2 bin kişilik yurt inşaatının ihalesi yapılacak. İnşallah mart başı gibi 19 Mayıs ilçemizde 400 kişilik, Vezirköprüde 300 kişilik, Havzada 450 kişilik yurtlarımızın da ihalesini yapacağız. Tüm bunlar tamamlandığında toplamda 4 bin 150 kişilik yurt kazandırmış olacağız.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber AK Parti Samsun Milletvekili Yeni: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER