AK Parti Seyhan İlçe Teşkilatı Erciyeste

AK Parti Seyhan İlçe Teşkilatı Erciyeste


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Seyhan İlçe Teşkilatına Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesini anlattı.
     Erciyes Mirada Otelde gerçekleşen sunuma, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk ve ilçe teşkilatı katıldı. Başkan Özhaseki ilk olarak Kayseride yapılan ve devam eden projeleri anlattı.
     Daha sonra Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesine geçen Başkan Özhaseki, Erciyesin birkaç yıl içinde dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri haline geleceğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:
     Erciyes Dağı, 2005 yılından itibaren bizim sınırlarımıza dahil oldu. Yıllarca güzelliğine baktığımız ve suyundan istifade ettiğimiz bu dağı, artık seçkin kış sporları ve turizm merkezi olarak yapılandırmak istedik. Bu amaçla dünyada 50den fazla ülkede kış turizm merkezi planlamış bir Avusturya firması ile çalıştık ve uzun uzun etütler yaptık. Nereye otel, nereye pist, nereye teleferik hattı veya karlama ünitesi yapılacak, tek tek ortaya çıkardık. Sonra da temel atarak yapım çalışmalarına başladık. Şu anda 40 kilometreye yakın kayak pisti ile mekanik tesis dediğimiz teleferik ve gondol hatları hizmette. Ayrıca sosyal tesisler, kafeteryalar ve alışveriş mekanları da buraya gelenlere hizmet veriyor.
     Belediye olarak kendilerine kanunen bir yükümlülük verilmemesine rağmen şehri kalkındıracak proje ve yatırımların peşinde koştuklarını vurgulayan Başkan Özhaseki, Kayserinin Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi ile turizm pastasından daha fazla pay alacağını, bunun şehrin ekonomik kalkınmasına da çok büyük katkı sağlayacağını belirtti.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber AK Parti Seyhan İlçe Teşkilatı Erciyeste Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER