AK Parti Tomarza İlçe Danışma Toplantısı

AK Parti Tomarza İlçe Danışma Toplantısı -AK Parti Kayseri Milletvekili Karayel: -Darbelerin oluş sebeplerine baktığımızda bunun iki temel sebebi var. Bunlardan birisi, Anadolu insanını devletin idari sınıfının yerine geçmesine ma


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Tomarza İlçe Danışma Toplantısı yapıldı.
     Tomarza Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıya, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Tomarza İlçe Başkanı Mehmet Bal, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar ile teşkilat mensupları katıldı.
     Toplantıda, ilçe başkanı Mehmet Bal teşkilat çalışmaları hakkında, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık da belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     İl Başkanı Ömer Dengiz de, AK Parti Kayseri teşkilatının yaptığı çalışmaların tüm teşkilatlara örnek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Bu durumu bizler değil, bizim dışımızdaki insanlar fark ediyor. Bu birlik, beraberlik ve huzuru nasıl yakaladığımızı diğer teşkilatlar da bizlere sürekli soruyorlar. Bu konuda bizim fazla bir çabamız olmuyor. Bizim teşkilatımızdaki insanlar, o kadar güzel ki, o kadar ihlaslı ve bu işi o kadar sahipleniyorlar ki bizim aramıza nifak ve fitne girmiyor. Girdiği anda da, bu sistem, bu güzellik, bu birlik ve beraberlik o insanı anında çemberin dışına itiyor. Niyetler halis olduğu için, neticelerde başarıyla geliyor.
     AK Parti Kayseri Milletvekili ve Darbeleri Araştırma Alt Komisyonu Başkanı Yaşar Karayel de, darbelere değinerek şunları söyledi:
     Darbelerin oluş sebeplerine baktığımızda bunun iki temel sebebi var. Bunlardan birisi, Anadolu insanını devletin idari sınıfının yerine geçmesine mani olmak. İkincisi de, Türkiyenin ekonomik kaynaklarını belli çevrelerin elinde bulunmasını sağlamak. Bunda 60 darbesinde muvaffak olmuşlar. 71 muhtırasında muvaffak oldular. 80 darbesinde muvaffak olduklarını hep birlikte yaşadık. 28 Şubat döneminde de bin yıl süreceğini söyleyip, basına da manşet attırdılar. Ama sizlerin ve milletin sayesinde, 15 yıl dahi sürmedi. Sonunda millet iradesi galip geldi. Millet iradesine ipotek koyan ne kadar zinde güç varsa, bunlarla hesaplaşma dönemi başladı. 60 darbesinde bu ülke başbakanını astı. 71 muhtırasında, mecliste bildiriyi okudular. O bildiriye karşı koyan milletvekili dışında, Demirelde dahil olmak üzere kimse çıkmadı. Meclisi teslim ettiler. Ne kadar apoletti insan varsa gelip meclise oturdu. Böylece sivil idareyi ve sivil inisiyatifi ellerinden aldılar. Bunları şunun için anlatıyorum. Geçmişi iyi bilelim ki, içinde bulunduğumuz şartların kıymetini bilelim. Hangi noktadan, nereye geldik. Hani başbakanımız diyor ya nereden, nereye geldik. Onun için insan aklı unutmakla maluldür. 80 dönemine baktığımızda, 2 milyonun üzerinde insan fişlendi. Bunlara 1,5 milyonun üzerinde dava açıldı. Bunlardan 250ye yakınına idam kararı verilerek, 50si idam edildi. Önce idam edip, sonradan yaşını büyüttükleri insanlar oldu. İşte bunların bir daha olmaması için, 4 siyasi parti araştırma önergesi vererek, komisyon kurulmasını sağladı. Bu komisyonda bin 404 sayfalık bir rapor hazırlayarak TBMMye sundu. Önümüzdeki aylar içerisinde görüşülüp, yeni komisyonlar kurularak, bu darbecilerden ve darbe zihniyetlerinden millet adına hesap sormaya devam edilecek.
     Toplantının ikinci bölümünde, teşkilat mensupları görüş ve önerilerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AK Parti Tomarza İlçe Danışma Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER