AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun:

AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun: -2013 Yalovanın altın yılı olacak


YALOVA (A.A) - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, 2013 Yalovanın altın yılı olacak dedi.
     Coşkun, yaptığı açıklamada, 2013te sonuç odaklı önemli projelerle Yalovalıların karşısında olacaklarını belirtti. İldeki turizm tahsislerinin 2013 yılında gerçekleşeceğin ifade eden Coşkun, Termalde turizm tahsisi bunlardan birisi. Teşvik bölgesinde olan bir yer. Geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanımızla da görüştüm. İşin sonuna geldik. Tahmin ediyorum 2013te bu gerçekleşecek. Aynı şekilde Çiftlikköy ilçesinde de Etibank Tesisleri de ihaleye çıkarılacak diye konuştu.
     2013te ilde yıllardır kurulmaya çalışılan OSBlerle ilgili önemli gelişmelerin yaşanacağını da belirten Coşkun, şöyle konuştu:
     2013te OSBler alanında sonuç alacağız. Çiçekçilik OSBde yer toplama çalışmaları bakanlık tarafından hızlı bir şekilde devam ediyor, sona gelindi. Aynı şekilde Taşıt Araçları OSBnin zemin çalışmaları bitti, ÇED sürecine geçildi. 2013te onun da tamamlanacağını düşünüyorum.
     Coşkun, Bilişim OSBnin yerine yeni bir sektörün talip olduğunu açıkladı. Kalıpçılar sektörünün bu OSB alanını istediğine dikkat çeken Coşkun, Yine Bilişim OSBnin yerine kalıpçılar sektörü talip. Görüşme safhasında bu. Beni de ziyaret ettiler. İnandırıcı bir grup olarak gördüm. Bu bölgede de prim yapan bir sektör. Beyaz eşya, otomotiv sektörüne parçalar üreten firmalar bunlar. Artık Bilişim OSBnin olma şansı yok. Bu çalışmalar var diye konuştu.
    
     -Adliye ve hastane binası-
    
     Yalovada yeni bir devlet hastanesi ile adliye binasının yapılması için 2013te önemli adımların atılacağını kaydeden Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Adliye binası yetersiz kalıyor. Ya yeni bir bina ya da ona ek bir bina yapılması gündemde. 2013te bu olabilir. Sağlık alanında çok iyi gidiyoruz. Yalova çevresinden de hasta kabul eder duruma geldi. Başka illerden bile hasta gelmeye başladı. İlimizde bölge hastanesi niteliğinde, bütün birimlerin, branşları içinde barındıran bir hastane olmasını istiyoruz. 400 yataklı bir hastaneyi kazandırmak için 2013te çalışmaların başlayacağını düşünüyorum.
     Ortaöğretim kurumlarının tek çatı altına toplanması için de çalışma yapacaklarını belirten Coşkun, sözlerini şu şekilde tamamladı:
     Bakanlığın ortaöğretimleri bir kompleks altında bir araya getirme projesi var. Bunda da biz Yalova olarak ön bir adım atmak istiyoruz. Alternatifli yerler var. Bursa Yolu ya da Çiftlikköyde olabilir. Bütün okullarımızı bir komplekste toplayacağız, bir üniversite gibi. 2013 yılında bu da önemli bir proje olarak ortaya çıkabilir. Şu anda temel projeler olarak bunları söyleyebilirim. Zaten biz çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. 2013 Yalovanın altın yılı olacak.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER