AK Partili milletvekillerinden esnaf ziyareti

AK Partili milletvekillerinden esnaf ziyareti -AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: "Hangi dili kullandığımız önemli değil. Bizim tek düşündüğümüz gönül bağını kurmaktır" -Esnaflardan Adnan Demir: "Şuan o kadar heyecanlıyım ki şu ma


BATMAN (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Hangi dili kullandığımız önemli değil. Bizim tek düşündüğümüz gönül bağını kurmaktır" dedi.
     Batmanda tarihi ve turistik yerleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinleyen Aydın ve Ak Partili milletvekilleri, daha sonra araçlarla Cumhuriyet Meydanına geçti.
     Gazetecilerin Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı kaidesindeki "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazısı kaldırılarak yerine "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" yazısı takıldığını anımsatılması üzerine Aydın, "Aslında çok güzel işte. Yurtta barış, cihanda da barış sağlayalım diye güzel bir söz asılmış. Polemiklere çok takılmamak lazım. Yani insanlar kendini nasıl hissederse hissetsin, kendi düşüncesi, kendi iradesi. Biz zaten bu süreci her seferinde kırmızı çizgilerimizle birlikte ifade ediyoruz. Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet diyoruz. Bunlar bizim asla ödün vermeyeceğimiz şeyler. Dolayısıyla hiç kimsenin endişelenmesine gerek yok. Bu polemiklere de takılmamak lazım" diye konuştu.
     Aydın ve beraberindekiler daha sonra esnaf ziyaretlerini sürdürdü. Esnaflardan Adnan Demir, Aydına barış istediklerini ve kardeş olduklarını söyledi.
     "Şuan o kadar heyecanlıyım ki şu mağazama ateş girse ben ölsem bile umurumda değil yeter ki bölgeye barış gelsin" diyen Demir, şunları söyledi:
     "Bu konuyu daha seçim döneminde Mehmet Şimşeke söyledim. Sizden beklentimiz çok büyüktür. Siz kabinedesiniz, biz sizi özellikle oraya barış için göndermek istiyoruz. Onun için inşallah barış gelir. Biz gerçekten kardeşiz. Barış için ne gerekiyorsa yapılsın. Gerekirse canımı veririm. Bu bölge, barışa çok susamış halde. Mağazama Bengi Yıldız bile geldiği zaman ben aynı şeyleri söylemişimdir."
     Bunun üzerine Aydın da, "Bir can daha vermemek üzere bu sorunu çözeceğiz inşallah. Allah razı olsun sizden, bize dua edin. Halk buna inanmışsa eğer bu sorun çözülecek ve barış gelecek" dedi.
     Daha sonra esnafa Kürtçe hitap eden Aydın, şöyle konuştu:
     "Hangi dili kullandığımız önemli değil. Bizim tek düşündüğümüz gönül bağını kurmaktır. Gönülden milletle iç içeyiz her zaman. Millet için varız milletin olduğu yerdeyiz. Milletin derdiyle dertleniyoruz. Dolayısıyla inşallah milletimizle birlikte bu sorununda üstesinden geleceğiz. Önemli olan gönül bağını tesis edip kurabilmektir. İnsanların kendini ifade edebildiği dilde konuşması çok önemlidir. Daha önce sıkıntılar yaşandı bu ülkede. Bir dil yok sayıldı bu bölgede. Cadde ve sokaklarda bile insanların kendi dilini kullanması bile yasaktı. Şimdi bakıyoruz ki Kürt Dili ve Edebiyatı bölümleri açıldı üniversitelerde. Devletin bir kanalı Kürtçe yayın yapabiliyor. RTÜK Kürtçe yayın yapmak isteyen kuruluşlara yayın hakkı verebiliyor. Yazılı eserler yapılabiliyor. İnsanlar kendi dilini öğrensinler. İnsanlar kendi dilini konuşsunlar. Bırakalım herkes kendini olduğu gibi ifade edebilsin. Bu imkanı sağlayalım. İşte AK Parti bu ortamı getirdi. İnşallah bu süreçle birlikte artık bu bölge şahlanacak, ayağa kalkacak. Türkiye ayağa kalkacak."
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber AK Partili milletvekillerinden esnaf ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER