AKADdan Alevilik ve Gadir

AKADdan Alevilik ve Gadir-i Hum etkinliği


ADANA (A.A) - Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Alevilik ve Gadir-i Hum etkinliği düzenledi.
     AKAD Başkanı Mehmet Sabahşen, Seyhan Otelinde düzenlenen etkinlikte Alevilik ve Gadir-i Hum etkinliğini geleneksel olarak kutladıklarını belirtti.
     AKAD Kurucu Başkanı Hasan Atıcı da Gadir-i Hum Bayramı ile ilgili bilgi verdi.
     Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Doğan Bermek de, 31 Ağustos 2002de İstanbulda 632 Alevi dernek ve vakfını temsil eden bin 500 delegenin Alevilerin devletten 6 talep belirlediğini, aradan 10 yılı aşkın süre geçmesine rağmen Türkiyenin bu sorunların üstesinden gelemediğini öne sürdü.
     Yeni anayasanın doğru, çağdaş, adil ve hak eksenlerinde düzenlenmiş bir anayasa olmasının beklendiğini de belirten Bermek, Sorunlar, sadece Alevilerin değil, bu ülkede yaşayan tüm insanların sorunu olmuştur. Bu sorunlar eninde sonunda barış içinde çözülecektir ifadeleri kullandı.
     CHP Hatay Milletvekili ve TBMM Dış İşleri Komisyonu üyesi Mehmet Ali Ediboğlu da, Suriyedeki olaylarla ilgili konuşma yaptı.
     Etkinliğe Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, CHP İl Başkanı Orhan Sümer, Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, meslek odaları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber AKADdan Alevilik ve Gadir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER