Akaryakıtçılar kaçakla mücadele için federasyon çatısında

Akaryakıtçılar kaçakla mücadele için federasyon çatısında toplanıyor -Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği Onursal Başkanı Yetkinşekerci: -Hedefimiz Türkiyenin doğusunda ve batısında faaliyet gösteren akaryakıtçılarımızı federasyonumuzda


GAZİANTEP (A.A) - Adem Yılmaz - Türkiye genelinde faaliyet gösteren akaryakıtçılar, federasyon çatısı altında toplanmaya hazırlanıyor.
     Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği Onursal Başkanı Mehmet Durdu Yetkinşekercinin başkanlığında 5 ildeki akaryakıtçılar, federasyonun kurulmasına destek verme kararı aldı.
     Yetkinşekerci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seslerini bugüne kadar dernek aracılığıyla duyurmaya çalıştıklarını söyledi.
     Akaryakıtçıları şimdi de federasyon çatısı altında buluşturmak istediklerini, 35 şehirde akaryakıtçıları temsil eden derneklerin bulunduğunu belirten Yetkinşekerci, Sıkıntılarımızı bu dernekler aracılığıyla çözmeye çalışıyoruz. Hedefimiz Türkiyenin doğusunda ve batısında faaliyet gösteren akaryakıtçılarımızı federasyonumuzda buluşturmak dedi.
     Yetkinşekerci, federasyon kurmak için 3 ay önce çalışma başlattıklarını, 5 ildeki derneklerin federasyonlarına bağlanmayı kabul ederek yetki belgelerini derneklerine ulaştırdığını aktardı.
     İstemeleri halinde federasyonu yarın kurabileceklerini, konuya ilişkin hiçbir kanuni engel bulunmadığını dile getiren Yetkinşekerci, Ben ve arkadaşlarım Türkiyenin tamamına yayılmayı istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız da sürüyor. Çalışmalarımızı çok geniş bir alana yaymak istiyoruz. Federasyonu 1 yıl içinde kuracağız diye konuştu
     Yetkinşekerci, İstanbuldaki akaryakıt istasyonu sayısının doğu ve güneydoğudaki istasyon sayından daha fazla olduğunu, bu nedenle federasyon merkezinin İstanbulda olmasının daha faydalı olacağına inandıklarını ifade etti.
    
     -Dünyanın en pahalı akaryakıtını Türkiye kullanıyor
    
     Yetkinşekerci, federasyonu kurduktan sonra akaryakıt sektöründeki başta kaçak akaryakıt kullanımı ve haksız rekabet olmak üzere sektörün sorunlarının çözümü için çalışmalar yürütüleceğini bildirdi.
     Yüksek vergiler nedeniyle kamuoyunda 10 numara yağ olarak bilinen madeni yağın yaklaşık 15 yıldır sektöre büyük sıkıntılar yaşattığını, son yıllarda büyük oranda can, mal ve vergi kaybına neden olan bu konunun çözümüyle ilgili etkin çalışmalar yapmayı planladıklarını bildiren Yetkinşekerci, şunları kaydetti:
     Dünyanın en pahalı akaryakıtını Türkiye kullanıyor. Yüksek vergiler nedeniyle tüketici 10 numaralı yağa yöneliyor. Bu da haksız rekabete yol açıyor. Bu ve bunun gibi sıkıntılardan dolayı federasyonun kurulması zorunlu hale geldi. Bazı araçlarda kızarmış patates kokusuyla karşılıyoruz, bu kaçak akaryakıt kullanımından kaynaklanıyor. Kaçakçılığın önüne geçilmesi için yeni ve etkin tedbirler alınması lazım. Kaçak akaryakıt tüketiminin önlenmesi için satanlarla mücadelenin yanında bize göre nihai tüketicinin de denetime alınması gerekiyor. Federasyonu kurduğumuzda görüşeceğimiz konuların başında bu konu olacak.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER