Akbanktan Kayseri çıkarması

Akbanktan Kayseri çıkarması


KAYSERİ (A.A) - Akbank, dünyadaki ve Türkiyedeki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği Akbank Sizin İçin Buluşmalarının 2013 yılındaki ilk toplantısını Kayseride gerçekleştirdi.
     Toplantıya Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Kayseri ve çevre illerden çok sayıda sanayici, işadamı ve Akbank Genel Müdürlüğü ve ilgili birimlerden yöneticiler katıldı.
     Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyenin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Binbaşgil, Türkiyenin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkat çekti.
     Dünyanın 18., Avrupanın ise 8. en büyük ekonomisine sahip Türkiyenin rotasını, yüzde 8lik büyüme hızıyla 2023 yılında 2 trilyon dolarlık GSYH ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdiğine dikkat çeken Binbaşgil, Ancak bu vizyonu ele ele vererek, tüm illerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız dedi.
     Bölgesinin önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olan Kayseriye ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Binbaşgil, İl mobilya ve mobilya yan sanayinde ülkemizin en önemli üretim üslerinden biri. Erciyes Kayak Merkezi ve diğer turistik lokasyonlarla da turizmde atılım içinde. Bunun yanında, Kayseri sağlık ve eğitimde bölgesinde öne çıkan bir merkez. Organize Sanayi Bölgelerine, Küçük Sanayi Sitelerine ve Serbest Bölgeye sahip il bölgesinin istihdamına ciddi katkı da sağlıyor. İlin daha da büyümesi için katkımızı artıracağız. Kayserinin sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank Kayseriye yatırım yapmaya devam ediyor, edecek. dedi.
     Kayseride, topladıkları mevduatın yaklaşık 2 katı kredi verdiklerini belirten Binbaşgil 2012 yıl sonu itibariyle kredi tutarının yaklaşık 850 milyon liraya ulaştığını vurguladı. Binbaşgil, ayrıca ilde yaklaşık 160 bin müşteriye sahip olduklarını ifade ederek kredi kartlarında yüzde 18lik pazar payları ile 1. sırada olduklarının altını çizdi. Binbaşgil, ilde 14 şube, 60 civarında ATM ve yaklaşık 185 Akbanklı ile birlikte müşterilerin finansal ihtiyaçlarına pratik, hızlı ve modern çözümler sağladıklarını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Akbanktan Kayseri çıkarması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER