Akbükte güneşin denizden batışı görsel şölene

Akbükte güneşin denizden batışı görsel şölene dönüşüyor


AYDIN (A.A) - Ege Bölgesinin önemli turizm merkezlerinden olan Akbükte, güneşin batışı hergün görsel bir şölene dönüşüyor.
     Harika doğası, şifalı havası, tarihi güzellikleri ile bir doğa harikası görünümündeki Akbük, turizmde cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.
     Egenin en güzel turizm bölgeleri arasında yer alan Akbükte özellikle deniz üzerinden güneşin batışı izleyenleri hayran bırakıyor.
     Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin ileriye dönük olarak bir turizm merkezi olmaya aday yerleşim yeri olduğunu söyledi.
     Türkiyenin ve dünyanın dört bir yanından yerli ve yabancıların güneşi, denizi, yemyeşil ormanları ve havası için Akbükü tercih ettiğini kaydeden Sandalcı, Akbük adeta bir doğa harikası yer. Özellikle güneşin denizden batışını sonuna kadar izlemek insanı ruhen dinlendiriyor dedi.
     Sandalcı, Akbükün masmavi ve tertemiz denize sahip olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     İnsanlarımız Akbüke gelerek Akbük Koyundaki plajlarda kumun ve güneşin keyfini yaşayabilirler. Kıyıdan 100 metre açıkta bulunan Saplı Ada ve Kömür Adasına yürüyebilir, bu adalardan da güneşin batışını izleyebilirler. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Tarihi Rum Kilisesini, Şapelii ve Tarihi Su Sarnıcını görebilir, beldenin tarihi dokusuyla iç içe bir gezi yapabilirler.
     Akbük yat turizminin yoğun olarak yapıldığı bir tatil beldesidir. Doğal bir liman olan Akbük Koyuna yat veya tekneler demirlenebilir. Muhteşem doğa ile baş başa olacağınız alanlarda kamp yapabilir. Akbük denizi her türlü su sporuna elverişlidir. su kayağı ve yelken yapabilir. Muhteşem koy manzarası eşliğinde yemyeşil ormanlarda doğa yürüyüşleri yapabilir. Balıkçılığın ekonominin can damarlarından biri olduğu Akbükte çok çeşitli bir balık kaynağı var. Akbük, gelecekte turizmin vazgeçilmez adresi olacak.
    
     Muhabir: Bahattin Albayrak / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Akbükte güneşin denizden batışı görsel şölene Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER