Akdeniz Oyunlarına VIP koruma

Akdeniz Oyunlarına VIP koruma -2013 Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü ve Mersin Emniyet Müdürlüğü, oyunlar için kente gelecek üst düzey konukların korunması için ortak çalışma yaptı -150si polis 200 görevliye, gerçek silah ve


MERSİN (A.A) - Kerem Kocalar - 2013 Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü ve Mersin Emniyet Müdürlüğünün, oyunlar için kente gelecek VIP davetlileri korumak üzere yaptığı ortak çalışmada, 150si polis 200 görevliye eğitim verildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 24 ülkeden 6 bine yakın sporcunun katılımıyla 20-30 Haziranda gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları için hazırlıklar aralıksız sürdürülüyor.
     Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü, organizasyon için kente gelecek devlet görevlileri ile VIP misafirlerin korunmasını da dikkate alarak, İl Emniyet Müdürlüğü ile ortak çalışma başlattı.
     VIP Koruma Eğitimi adı altında gerçekleştirilen çalışma kapsamında, Ankaradan gelen 10 uzman tarafından, meslekte tecrübe kazanmış, iyi derecede silah kullanabilme ve devlet büyüklerinin korunmasında görev alma gibi bazı unsurlar dikkate alınarak seçilen 150si polis 200 görevliye eğitim verildi.
     Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) ilk dönemi tamamlanan 1 haftalık eğitimde katılımcılara nişan alma, saldırı anında yapılması gerekenler, makam aracına yönelik olası bir saldırı anında aracın kullanımı gibi konular öğretildi. Eğitimlerde gerçek silah ve mermiler kullanıldı.
     İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimler sayesinde kentteki VIP misafirlerin korunmasının daha üst seviyelere çıkarıldığını söyledi.
     Akdeniz Oyunları için kente çok sayıda misafirin geleceğini, bunun da koruma anlamında eksikliğe neden olmaması için böyle ortak bir çalışmaya ihtiyaç duyduklarını ifade eden Öksüz, eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.
     Öksüz, kentte her zaman huzur ve güveni sağlamaya çalıştıklarını dile getirerek, Akdeniz Oyunlarında da bunun için yoğun çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Akdeniz Oyunlarına VIP koruma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER