Akdeniz Oyunlarına doğru

Akdeniz Oyunlarına doğru -Haziran ayında Mersinde gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunlarının marşının belirlenmesi için düzenlenen yarışma sonuçlandı


MERSİN (A.A) - Bu yıl 17.si Mersinde gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunlarının marşının belirlenmesi için düzenlenen yarışma sonuçlandı.
     Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulunca, "Mersin Akdeniz Oyunlarına Marş Arıyor" sloganıyla düzenlenen beste yarışmasına katılan 5 sanatçının eserleri, düzenlenen konserde Mersinlilerin beğenisine sunuldu.
     Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayındaki konser öncesinde yaptığı konuşmada 12. Mersin Uluslararası Müzik Festivalinin kente değer katan anlamlı bir etkinlik olarak öne çıktığını söyledi.
     Festival kapsamında birçok yerli ve yabancı sanatçının Mersinde performanslarını sergilediğini ifade eden Güzeloğlu, "Uluslararası organizasyonlar ilimize yakışıyor. Ancak Mersin olarak şu ana kadar yaptıklarımızla sınırlı kalmak istemiyoruz. İl olarak çok daha ötesini ve iyisini istiyoruz" dedi.
     Konuşmaların ardından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı bandosu eşliğinde seslendirilen "Kayın", "Meşe", "Kavak", "Söğüt" ve "Çınar" rumuzlu eserler, konseri izleyen davetliler tarafından oylandı. Müzik öğretmeni Yalçın Özgüngör tarafından bestelenen ve 124 oy alan Söğüt rumuzlu eser, Akdeniz Oyunlarının marşı olarak seçildi.
     Eserin sahibi Özgüngör, 12. Mersin Uluslararası Müzik Festivalinin açılış töreninde 5 bin lira ile ödüllendirilecek.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER