Akdeniz Rotary Kulübünde nükleer bilgilendirmesi

Akdeniz Rotary Kulübünde nükleer bilgilendirmesi


MERSİN (A.A) - Akkuyu NGS A.Ş Mersin yöneticileri, Akdeniz Rotary Kulübü üyelerini, Akkuyu Nükleer Santral Projesine ilişkin bilgilendirdi.
     Akkuyu NGS A.Şden yapılan açıklamaya göre, Akkuyu NGS Mersin Toplum Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Uzel ve Büyükeceli Toplum Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyyup Lütfi Sarıcı, Mersin Hilton Otelinde gerçekleştirilen toplantıda, kulüp üyelerine nükleer enerji ve Akkuyu Nükleer Santral Projesiyle ilgili bilgi verdi.
     Uzel, Türkiyenin enerji açığını kapatmak için su, rüzgar, güneş gibi enerji kaynaklarından yararlanması gerektiğini ancak bu kaynakların enerji açığını kapatmak için yetersiz olduğunu belirtti.
     Nükleer enerjinin şart olduğunu savunun Uzel, Akkuyu Nükleer Santralinin bölgede turizmi ve tarımı engellemeyeceğini savunarak, dünyanın en fazla turist çeken ülkelerinden Fransadaki nükleer santralleri örnek gösterdi.
     Büyükeceli Toplum Bilgilendirme Merkezi Başkanı Eyyüp Lütfi Sarıcı ise, Türkiye ekonomisinin hızla büyüdüğünü, bu nedenle enerji açığının her yıl katlanarak arttığını vurguladı.
     Dünyada Fukuşima nükleer kazasının sonrasında bile 2011 yılı içerisinde 6 güç ünitesinin, 2012 yılının ilk 2 ayında da 2 güç ünitesinin işletmeye alındığına dikkati çeken Sarıcı, Dünyada, 2010dan 2030a kadar 220 güç ünitesinin tesis edilmesi planlanmıştır. 2012de ise 187 güç ünitesinin tesisi planlanmaktadır. Görüldüğü üzere yeni güç ünitelerinin inşaatına ilişkin planlarda ciddi bir değişiklik söz konusu değildir diye konuştu.
     Sarıcı, depremle ilgili sorulara ise, Akkuyu, Türkiyenin deprem açısından en az tehlikeli bölgelerinden biri olduğu için seçildi. Buna rağmen santral, 9 şiddetinde bir depreme dayanıklı olarak inşa edilecek karşılığını verdi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Akdeniz Rotary Kulübünde nükleer bilgilendirmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER