Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarına Bulgaristandan ödül

Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarına Bulgaristandan ödül


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencileri, 4-12 Eylül arasında Bulgaristanın Dobric ve Albena şehirlerinde düzenlenen 17. Uluslararası Hopec,Talents, Masters Müzik Festivalinde düzenlenen yarışmadan ödüllerle döndü.
     Antalya Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 21 ülkeden 200 katılımcının yarıştığı 17. Uluslararası Hopec,Talents, Masters Müzik Festivali Yarışmasında 6-10 yaş arası küçükler piano kategorisinde Antalya Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Gökçe Göktepenin öğrencisi Elif Işıl Karataş (9 yaş) ikincilik, Antalya Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Samir Mirzayevin öğrencileri Derya Çetinkaya (10 yaş) dördüncülük, 15-19 yaş piano-düet kategorisinde Serenat Kaçar ve Merve Akyıldız ikincilik ödülünü kazandı.
     Son kazanılan ödüllerle, Antalya Devlet Konservatuvarının ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldığı ödül sayısı 18i aştı.
     Bulgaristanda Türkiyeyi başarı ile temsil eden sanatçılar için Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarında Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Antalya Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ayşe Sezer ve Antalya Devlet Konservatuvarı öğrenci ve öğretim elemanlarının katıldığı tören düzenlendi.
     Törene katılan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Bulgaristandan ödüllerle dönerek Akdeniz Üniversitesinin gururu olan Öğr. Görevlisi Gökçe Göktepe ve Öğr. Görevlisi Samir Mirzayev ile genç müzisyenlere teşekkür belgesi verdi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarına Bulgaristandan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER