Akil İnsanlar Heyeti, AA Editör Masasında

Akil İnsanlar Heyeti, AA Editör Masasında buluştu -Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Paker: "Bütün acıları yaşamış ama barış isteyen, hatta bu, çocuklar seviyesine kadar düşen inanılmaz bir barışa susamışlık var" (Fotoğraflı-


TUNCELİ (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masasına Tunceliden konuk oldu.
     Grup Başkanı Paker, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürkün moderatörlüğündeki AA Editör Masasına Tunceliden video konferans yöntemiyle katıldı.
     AA Genel Müdürü Öztürkün "Doğu Anadoluda özellikle desteğin çok yüksek oranda çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz-" sorusu üzerine Paker, bölgede 30 yıl boyunca sıkıntıların yaşandığını, önemli dramların yaşandığını belirtti.
     Bölge halkının bilinçli olduğuna dikkati çeken Paker, vatandaşların çözüm sürecine büyük destek verdiğini vurgulayan Paker, şunları söyledi:
     "Yalnız şunu unutmamak lazım. Orada, diğer bölgelerde de görülen sürece tamamen muhalif olanlar ve sloganlarla bu işi durdurmaya çalışanlar var. Öbür uçta da aşırı Kürt isteklerini gündeme getirenler var ama bunlar benim gözlemlerime göre yüzde 5-10 civarında. Büyük çoğunluk yaklaşık yüzde 90 mertebedeki kitle bu olayı çok destekliyor ancak onlar da ikiye ayrılıyor. Bir kısmı bunu kayıtsız şartsız destekliyor. Olsun da nasıl olursa olsun diyor fakat önemli bir kısmı da Olsun ama bizim taleplerimiz, mağduriyetimiz giderilecek, bu nasıl güvence altına alınacak- gibi suallerle karşımıza çıkıyorlar. Genel tablo bu."
     Paker, Öztürkün, "Sahada özellikle vatandaş düzeyinde karşılaştığınız tablo nedir-" sorusu üzerine ise "Bütün acıları yaşamış ama barış isteyen, hatta bu, çocuklar seviyesine kadar düşen inanılmaz bir barışa susamışlık var" dedi.
     Türkiyenin batısının doğuda yaşananları bilmediğini vurgulayan Paker, "Bu son 30 yıl içerisinde buranın haberleri bilinçli olarak batıya bildirilmedi ve buraya bilinçli olarak başka bir propaganda götürüldü. Dolayısıyla ben, batıda bu işe siyasi olmayan ama duygusal olarak muhalefet edenleri de anlıyorum ama önemli olan buranın batıya gösterilmesi" şeklinde konuştu.
     Akil İnsanlar Heyetiyle insanlarda ilk defa devletin kendilerine el uzattığı algısının oluştuğuna dikkati çeken Paker, bu olayın devamının gerektiğini, kurulan heyetlerin her zaman bunu yapamayacağını ancak devletin kendi iç yapısında böyle bir yakınlığı sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.
     Toplantının ardından, AA Sivas Bölge Müdürü Cemal Coşkun, Pakere AA 2012 Almanağı hediye etti.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Akil İnsanlar Heyeti, AA Editör Masasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER