Aksaray Belediye Başkanı Palta:

Aksaray Belediye Başkanı Palta: -Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bilgi kirliliği yapılıyor


AKSARAY (A.A) - Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Sanayi Sitesinde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Aksarayın gelişmesini daha modern bir sanayiye kavuşmasını istemeyenlerin olduğunu, bu çevrelerin bilgi kirliği ve provokasyon anlamında yönlendirme yaptığını bildirdi.
     Palta, Kentsel Dönüşüm Projesinde çok ciddi bir noktaya gelindiğini, bu işin mutlaka gerçekleştirileceğini ifade ederek, sanayideki mülk sahiplerine ve sanayici esnafa bu işi provoke etmeye çalışan çevrelere itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
     Kentsel Dönüşüm Projesinin Aksaray Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile yapılacağını vurgulayan Palta, ancak bazı çevrelerin Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgi kirliliği yaptığını söyledi.
     Aksarayın önünü açacak proje ile ilgili bazı çevrelerin olumsuz bir hava oluşturduğunu belirten Palta, şunları kaydetti:
     8 yıldır konuşulan 5-6 yıldır gündemde olan bu proje ile ilgili bütün kesimlerle odalarla sanayicilerle konuşuldu, bu konu tartışılarak istişare edildi. Daha sonra 7-8 aydır TOKİ ile teknik elemanlarımız ve bizzat bizim yürüttüğümüz çalışma sonucunda bu aşamaya geldik. Ancak Aksarayın gelişmesini istemeyen, Aksarayın hakikaten daha modern bir sanayiye kavuşmasını daha çağdaş sanayiye kavuşmasını ve oradaki esnaf kardeşlerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği, yeşil alanlarıyla sosyal donatılarıyla modern bir sanayide yaşamasından, çalışmasından rahatsız olan bazı çevreler bu bilgi kirliği çerçevesinde vatandaşlarımızı provokasyon anlamında yönlendirme yapıyor. Bunlara itibar edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
     Sanayicilerden biraz sabır göstermelerini isteyen Palta, Bu proje şehrimizin 100 yılına hitap edecek. Doğru bilgi edinelim. Hizmetin ideolojisi olmaz, yapılan iş Aksaraya yapılıyor. Bilgilendirme toplantıları mal sahibi kardeşlerimizle devam ediyor. Daha sonra oradaki kiracı kardeşlerimizle de irtibatlarımız tabi ki devam edecek. Onlar da biraz beklesinler diye konuştu.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Aksaray Belediye Başkanı Palta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER