Akşehir kirazı festivali başladı

Akşehir kirazı festivali başladı


KONYA (A.A) - Bu yıl ilk kez düzenlenen Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali törenle başladı.
     Akşehir Kültür Merkezinde yapılan programda konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahri Karaman, bu yıl kirazın az olduğunu, geçen yıllar kadar üretim yapamadıklarını belirtti.
     Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ise bu festivali yapma amaçlarının kentin turizm potansiyelini artırmak ve dünyaca meşhur olan Akşehir kirazını daha da iyi tanıtmak olduğunu ifade etti.
     Oğul, dolu dolu etkinliklerle geçecek olan festivalde özellikle kirazdan yapılan lokum, pasta çikolata, helva gibi ürünlerde kentin yeni lezzetleri olarak Türkiye ve dünyaya sunulacağını dile getirdi.
     MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise Akşehir kirazını daha iyi tanıtmak için çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayarak Dünyaca ünlü Akşehir kirazı öz vatanında garip. Gelin bunun elinden tutalım. Akşehiri kirazıyla dünyaya tanıtabilecek bir teknoloji ve pazarlama unsurlarını harekete geçirelim dedi.
     Konuşmaların ardından Akşehir kirazından pasta, lokum, helva, yoğurt, çikolata gibi ürünler üreten firma sahiplerine protokol tarafından plaket verildi.
     4 gün sürecek Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivalinde ayak tenisi turnuvası ve trap atışları yarışmalarının yanı sıra birçok ünlü sanatçı sahne alacak.
    
     Muhabir : Bayram Uygun / Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Akşehir kirazı festivali başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER