Akyazıda Toplum Destekli Polislik semineri

Akyazıda Toplum Destekli Polislik semineri


SAKARYA (A.A) - Akyazı ilçesinde Toplum Destekli Polislik semineri düzenlendi.
     Akyazı Konuralp Ortaokulunda düzenlenen seminerde konuşan polis memuru Yiğit Aköz, Toplum Destekli Polislik Projesinin genel amacının toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesi olduğunu söyledi.
     Güvenlik hizmetlerinin toplumun katılım ve desteğini sağlamak suretiyle etkin ve hızlı şekilde yürütülmesini, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesini, suçla mücadelenin güçlendirilmesini ve polislik hizmetlerinde toplumun güvenlik memnuniyetini yükseltmeye yönelik çalışmaların yaşama geçirilmesi olduğunu ifade eden Aköz, şunları anlattı:
     Bu amaçla suçların önlenmesi, huzurun tesisi ve bu görevi ifa ederken de toplumun katkılarını almaktır. Bu nedenle bizlerin en büyük destekçisi sizlersiniz. Sizler birey olarak suçların önlenmesine önemli katkılar sunabilirsiniz. 155 polis veya 156 jandarmayı arayarak olan veya olması muhtemel olayları bildirmek, her bireyin görevi olmalıdır.
     Hiçbir polis sizleri telefonla arayarak kontör veya para istemez. Bu şekilde sizleri arayan kişiler olursa itibar etmeyin. Sizlerin huzurunu ve güvenini tesis etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Sizleri bu tip konularda bilgilendirmek amacı ile afiş, broşür ve basın yolu ile uyarılarımızı yapıyoruz.
    
     Muhabir: Sezai Yolcuoğlu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Akyazıda Toplum Destekli Polislik semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER