Alacahanda restorasyon çalışmaları

Alacahanda restorasyon çalışmaları -Vali Kızılcık: Alacahan, aslına uygun restore edildikten sonra alternatif turizm alanı olarak kullanılacak


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Alacahanın alternatif turizm alanı olarak kullanılacağını bildirdi.
     Vali Kızılcık, çalışmaları yerinde incelemek üzere gittiği Alacahanda yetkililerden bilgi alarak, hanın en üst katında duvar örme işi yapan işçilerle birlikte sıva yaparak taş yerleştirdi.
     Valilik olarak Alacahanın restore edilmesini önemsediklerini belirten Kızılcık, Ecdat yadigarı bu eserimiz zamana dayanamayarak yıkılmıştı. Trabzon Valiliği olarak bu değerli yadigarımızı yeniden ayağa kaldırarak insanlığın hizmetine sunuyoruz. Alacahanın kruvazör turizmi çerçevesinde değerlendirilmesi gerekiyor. Burayı 19-21 Haziran tarihlerinde ilimizde gerçekleştirilecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına yetiştirmeyi hedefliyoruz diye konuştu.
     Çalışmaların bitmesinin ardından Alacahanın kentin ticaret ve kültür hizmetine sunulacağını kaydeden Kızılcık, Aslına uygun restore edildikten sonra alternatif turizm alanı olarak kullanılacak. Ayrıca buranın bakırcılık, keşan ve kazaziyenin hem üretimin yapılacağı hem de üretilen ürünlerin satılabileceği bir turistik alan olmasını istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Alacahanda restorasyon çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER