Alanyada bakkallara hijyen eğitimi verildi

Alanyada bakkallara hijyen eğitimi verildi -Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rüzgar: "Satıcı ve dağıtıcıların kesinlikle ekmeğe el sürmemesi gerekiyor"


ANTALYA (A.A) - Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, "Satıcı ve dağıtıcıların kesinlikle ekmeğe el sürmemesi gerekiyor" dedi.
     Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bakkallara yönelik hijyen eğitimi verildi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Toplantı Salonunda yapılan hijyen eğitimleri seminerine çok sayıda bakkal esnafı katıldı.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, yeni ekmek tebliği ile ilgili açıklamalarda bulunarak ekmeklerin dolaplarda, dolapların da marketlerin içinde bulunması gerektiğini vurguladı.
     Rüzgar, "Satıcı ve dağıtıcıların kesinlikle ekmeğe el sürmemesi gerekiyor. Bu konudaki en büyük sıkıntı müşterilerin bunu ihmal etmesi. Bunu engellemek için iş yeri sahiplerinin ekmek dolaplarına uyarıcı yazılar yazması ve eldiven bulundurması gerekiyor" dedi.
     Farklı meslek kollarından çok sayıda esnafın bu eğitimlerden geçtiğini ve belgelerini aldıklarını belirten Rüzgar "Genel Hijyen Eğitimi Belgesi almayan ve belge sahibi olmayanlar iş yerlerinde çalışamayacaklar ve çalıştıkları takdirde cezai müeyyide uygulanacaktır. Hijyen eğitimi ve insan sağlığı çok önemlidir. Bu nedenle hem müşteri memnuniyetine önem verelim hem de genel hijyen kurallarına uyalım. Bu eğitimlerimiz bundan sonrada devam edecektir" dedi.
     Rüzgar, hijyen ile ilgili genel tanımlar, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı ile el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konuları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada bakkallara hijyen eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER