Alanyada bu yıl 25 ton ipek

Alanyada bu yıl 25 ton ipek böceği kozası üretildi -Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Olgun: -Amacımız hem ipek böceği kozası üretimini desteklemek hem de üreticiye girdi sağlamak


ANTALYA (A.A) - Alanyada bu yıl 25 ton ipek böceği kozası üretildiği bildirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce kurulan İpek Böcekçiliğini Yaşatma Grubu tarafından hazırlanan İpeksi Dokunuşlar adlı proje kapsamında, ilçe merkezinde eğitim görmeye başlayan kursiyerler, Sapadere köyünde yaklaşık bir aydır eğitim gören kursiyerlerle bir araya geldi.
     Alanya ve Sapadere köyünden 33 kadının katıldığı proje gezisinde basın mensuplarına açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Umut Olgun, Alanyanın ipek böceği kozası üretiminde Diyarbakırdan sonra ikinci sırada yer aldığına dikkati çekti. Hazırlanan projelerle Alanyada ipek böcekçiliğini canlandırmaya başladıklarını anlatan Olgun, Bu yıl ilçemizde 25 ton ipek böceği kozası üretildi. Amacımız hem ipek böceği kozası üretimini desteklemek hem de üreticiye girdi sağlamak dedi.
     Saparede köyünde görevli Tarım Danışmanı Hüsnü Burak Uysalın hazırladığı proje kapsamında, üretilen ipek kozalarından hem hediyelik eşya hem de çiçek üretmek için kurs açtıklarını ifade eden Olgun, bu kursa da 33 kadın kursiyerin katıldığını bildirdi. Kursiyerlerin 2 ay sonunda öğrendikleriyle hediyelik eşya yapacaklarını ve ekonomik kazanç elde edeceklerini anlatan Umut Olgun, Bu projeye Ulusal Ajans da 5 bin avro destek verdi. Bu parayla kursun giderlerini karşıladık diye konuştu.
     Kurs eğitmenlerinde Refika Toklu, kozadan çiçek yapımına hobi olarak başladığını belirterek, Atalarımın yaptığı ancak torunlarının unuttuğu bu el sanatını geliştirdim. Şimdi kurs veriyorum dedi.
     Kursiyerlerden Sümeyra Gökçe, ipek böceği kozasını zor aşamalardan geçirerek ürettiklerini anlattı. Kendilerine sağlanan imkan için yetkililere teşekkür eden Gökçe, bu sayede ev ekonomilerine katkı yaptıklarını vurguladı.
     İpek böceği kozasından ürettikleri çiçek ve hediyelik eşyaları satarak aile bütçesine katkı sağlamak istediklerini söyleyen Yasemin Özsoy ise kurs sayesinde köy kadınlarının meslek edindiğini belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Alanyada bu yıl 25 ton ipek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER