Alanyada dolandırıcılık iddiası

Alanyada dolandırıcılık iddiası -Bir araziyi sahte belge düzenleyerek 2 milyon liraya sattığı iddia edilen zanlılar yakalandı


ANTALYA (A.A) - Alanyada, denize sıfır konumdaki araziyi sahte belge düzenleyerek sattığı iddia edilen zanlılar yakalandı.
     Alınan bilgiye göre, Alanya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Bodrumda yaşayan Yıldırım Kaplancının, Alanyada denize sıfır 11 dönümlük arsasının sahte belgelerle satıldığı şikayeti üzerine soruşturma başlattı.
     Hazırladıkları sahte kimliklerle Kaplancının arsasını üzerlerine alan, daha sonra Hatayda yaşayan akli dengesi bozuk K.Çnin kimlik bilgilerini kullanarak bir iş adamına 2 milyon liraya satan kişilerin Ali İhsan Karagöz ve Bilal Tunç olduğu, A.K, M.S.U, Ş.A. ve Y.Knın da bu kişilere aracılık yaptığı iddia edildi.
     Yürütülen 4 aylık çalışma sonucunda Tunç, Burdurda, A.K, M.S.U, Ş.A. ve Y.K. ise İstanbul ve Muğlada yakalandı. Karagözün ise başka bir suç nedeniyle Burdur Cezaevinde tutuklu olduğu belirlendi.
     Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Tunç, çıkarıldığı mahkemece "Evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından tutuklandı. Karagöz hakkında aynı suçtan dolayı da tutuklama kararı verildi. Diğer zanlılar ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Kaplancı, tapu iptal davası açtı.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER