Alanyada İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya

Alanyada İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası yapılacak


ANTALYA (A.A) - Alanyada İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonasının yapılacağı bildirildi.
     Uluslararası İşitme Engelliler Spor Organizasyonu Teknik Delegesi John Knetzger, Alanya Belediyesi Engelliler Merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Alanya Galip Dere Plajında İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonasının yapılacağını belirtti.
     Şampiyonaya Türkiye, ABD, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Japonya, Hollanda, Kanada, Litvanya, Polonya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistanın katılacağını ifade eden Knetzger, şampiyonanın 16-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini kaydetti.
     Knetzger, şampiyonayı düzenlemek için talip olan İsrailden güvenlik gerekçesiyle, Ukrayna da ise bütçe yetersizliği nedeniyle vazgeçildiğini vurgulayarak, Birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Alanyayı tercih ettik. İsrailden güvenlik anlamında tedirgin olduk. Ukraynada ise çok güçlü bir program olduğu halde ayrılan bütçe çok azdı. Türkiyenin organizasyona ev sahipliği yapabileceğini söylediler. Sonuçta da buradayız dedi.
     Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş ise organizasyonun Türkiye için ilk olduğunu söyledi.
     Aktaş, 15 ülkeden 17 kadın, 17 erkek takımın katılacağını şampiyonaya Türkiye olarak 2 kadın, 2 erkek olmak üzere 4 takımla katılacaklarını bildirerek, yarın yapılacak açılış töreninin ardından maçların 17 Eylül Pazartesi günü başlayacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER