Alanyanın il olma talebi

Alanyanın il olma talebi -AK Parti Antalya Milletvekili Çavuşoğlu: Biz il konusunda bugüne kadar söz vermedik. Ama AK Partiden önce Alanyaya gelen tüm Başbakanlar il sözü vermişler


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) eski Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Biz il konusunda bugüne kadar söz vermedik. Ama AK Partiden önce Alanyaya gelen tüm Başbakanlar il sözü vermişler dedi.
     Alanyada partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde bazı siyasi partilerle sivil toplum örgütlerinin düzenlediği, hazırlanmakta olan Büyükşehir Yasasını protesto mitingi ile ilgili olarak, Mitingi demokratik bir hak olarak değerlendiriyorum. Vatandaşın il olma konusundaki düşüncelerine ve bu konuda hazırladıkları mitinge saygı duyuyoruz dedi.
     Ancak bu tür olayların siyasete alet edilmesini ve bundan bir siyasi rant elde edilmeye çalışılmasını doğru bulmadığını belirten Çavuşoğlu, Katılımın az olmasından dolayı vatandaşın bu işlere rağbet etmediğini görüyoruz. Önce bir taslak ortaya çıksın bakalım. Vatandaşın önceliğinin farklı olduğunu gördük. Demek ki vatandaşın gündemi siyasi partilerle örtüşmüyor. Biz 10 yıldır vatandaşların istekleri doğrultusunda hareket ediyoruz diye konuştu.
     AK Partinin Alanya veya başka bir yere il sözü vermediğini vurgulayan Çavuşoğlu şöyle devam etti:
     Yasa çıktığı zaman göreceğiz. Ana çerçevesi bellidir. İstanbul ve Kocaeli modeli uygulanacak. Örneğin tüm belde belediyeleri kapanıyor. Her ilçede tek toptancı hali oluyor. Bu konuda siyasi iktidar olarak herkesi dinleyeceğiz. Bu yüzden biz bu mitingi demokratik bir hak olarak görüyoruz. Vatandaşların taleplerini dikkate alıyoruz demek, devletin yönetimini bu yöntemle idare edeceğiz anlamına gelmez. Siyasi iktidarın da yönetim anlamında bir yöntemi vardır. Biz il konusunda bugüne kadar söz vermedik. Ama AK Partiden önce Alanyaya gelen tüm Başbakanlar il sözü vermişler.
     Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Alanyaya defalarca geldiğini kaydederek, Ama hiçbir zaman il sözü vermedi. Rıhtımdaki mitinge destek veren siyasi partilerin iktidar olan Başbakanları, hep Alanyaya il sözü vermişler. Biz 10 yıllık iktidarımız boyunca bu konuyu asla suistimal etmedik. AK Partinin gündeminde hiçbir ilçeyi il yapma vaadi olmamıştır diye konuştu.
     Siyasi otoritenin il konusunda düğmeye basması halinde Alanyanın ilk sırada geleceğini, bunu her fırsatta söylediklerini dile getiren Çavuşoğlu, ancak sadece Alanya değil birçok ilçenin il olmak istediğini, beldelerin de ilçe olmak istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Fazıl Tunç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyanın il olma talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER