Alanya 3. İyi Tarım Uygulamaları Şenliği

Alanya 3. İyi Tarım Uygulamaları Şenliği -Şenliğe yurt içi ve dışından 40 tarım firması katılıyor


ANTALYA (A.A) - Alanya 3. İyi Tarım Uygulamaları Şenliği, yurt içi ve dışından firmaların katılımıyla başladı.
     Toslak Yeniköy Hacıkerimler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından Toslak köyünde düzenlenen şenliğin açılışına Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu ile belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, çiftçiler ve davetliler katıldı.
     Kaymakam Özdemir, burada yaptığı konuşmada, ilkel toplumdan tarıma geçişle insanoğlunun aklını kullanmaya başladığını, yaptığı ilk işin de tohum ekmek olduğunu söyledi.
     İlçedeki tarım şenliğinin amatör ruhla ama profesyonelce yapıldığını dile getiren Özdemir, bir köy şenliği niteliğinde başlayan etkinliğin bugün ihtisas fuarlığına adaylığını koymaya kararlı adımlarla giden bir yapıya kavuştuğunu kaydetti.
     Sanayi devrimi ile geriye düşen tarımda bilginin, 2. Dünya Savaşından sonra kıymetinin farkına varıldığını vurgulayan Özdemir, "Üreticilerimiz bugün İsrail ve Hollanda gibi tarım ülkesi iki devleti iyi bilir. Kamyonlarla, tırlarla üretir, ihraç edersiniz ama onlar bir çanta tohumla bunu yapar. Bilginin mantığı budur. Bu nedenle önemli olan bu fuarın büyük bir ihtisas fuarına ve bilgi içerikli bir projeye dönüşmesidir. Biz de bu çalışmanın içerisinde olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi.
     Konuşmaların ardından 18 Mayısa kadar açık kalacak serginin açılışı yapıldı. Şenliğe yurt içi ve dışından 40 tarım firması katılıyor.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanya 3. İyi Tarım Uygulamaları Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER