Alaplı Kaymakamı Malğaç:

Alaplı Kaymakamı Malğaç: -Projeler bittiğinde Alaplıdan Mollabeye kadar olan alan, bir cazibe merkezi olacak


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, projeler bittiğinde Alaplıdan Mollabeye kadar olan alanın bir cazibe merkezi olacağını bildirdi
     Kaymakam Malğaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı çayının bu yıl içerisinde balıkların tutulduğu, etrafında gezilebildiği ve çocukların oynadığı bir çay haline geleceğini söyledi.
     Alaplı çayının temizlenmesi ve mendirek yapılması için Devlet Su İşleri (DSİ) ve belediye ile proje çalışmaları yaptıklarını ifade eden Malğaç, şöyle konuştu:
     Alaplı çayı çıkışına mendirek yapılması konusunda mühendisler gelerek gerekli ön etüt çalışmalarını yaptı. Şu anda proje çalışmaları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında devam ediyor. Alaplı çakıl ocağından Mollabeye kadar olan kesim de sel taşkın tahkimat yapılmamıştı. Onun da ihalesi yapıldı. Projeler bittiğinde Alaplıdan Mollabeye kadar olan alan, bir cazibe merkezi olacak.
     Malğaç, Alaplı çayına akan kanalizasyon atıklarını çözümü için belediye ile görüşmeler yapacaklarını aktararak, yapılacak olan arıtma tesisine köylerin atıklarını bağlayacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Alaplı Kaymakamı Malğaç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER