Alaşehirde Bağcılık Danışma Kurulu toplandı

Alaşehirde Bağcılık Danışma Kurulu toplandı


MANİSA (A.A) - Alaşehirde, Bağcılık Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.
     Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıya, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Tarım Müdürü Hasan Cebi, Alaşehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Yıldırım, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ile üreticiler ve tüccarlar katıldı.
     Vali Daşöz, toplantıda yaptığı konuşmada, üzümün, dünya çapında iddialı oldukları bir ürün olduğuna işaret etti.
     Bağ alanlarına nelerin yapılması gerektiğini en iyi üreticinin bildiğini dile getiren Daşöz, Bizler nasıl yapılacağına karar verebiliriz, ama sizler ne yapılması gerektiğine karar vereceksiniz. Hepimiz bu geminin içindeyiz. Üretici de ticaretiyle uğraşan kişi de mutlu olması gerekir dedi.
     Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Cebi de il sınırları içinde 1 milyon 350 bin ton üzüm yetiştirildiğini ve bunun yaklaşık 350 bin tonunun ihraç edildiğini kaydetti.
     Bağcılıkla ilgili sorunların sadece bakanlık düzeyinde çözülemeyeceğini ifade eden Cebi, Üretici, sanayici hepimiz yükün altına elimizi sokmamız gerekir. Sorunlarımızı hep birlikte paylaşarak çözeceğiz diye konuştu.
     Alaşehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Yıldırım da ilçenin en önemli tarım üretiminin başında üzüm geldiğini belirtti.
     Bağ alanlarına tavuk yetiştirme çiftliklerinin kurulmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, Alaşehirde üzüm karantina müdürlüğü kurulmasını önerdi.
     Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen de bağ alanlarında kurulan tavuk üretim çiftliklerinin kaldırılmasını ve yeni kurulacak tesislere izin verilmemesi gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Alaşehirde Bağcılık Danışma Kurulu toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER