Alaşehirdeki jeotermal patlamalar

Alaşehirdeki jeotermal patlamalar -TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Alaşehirde jeotermal patlamalar sonucu zarar oluşan tarım arazilerinde incelemelerde bulundu


MANİSA (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Alaşehir ilçesine bağlı Alkan köyü Muratlar mevkisindeki jeotermal sondaj çalışmaları sırasında meydana gelen patlamalar sonucu zarar oluşan tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.
     Bayraktar, Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, İzmir Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yeşil ile bölgedeki ilçe ziraat odaları başkanları ile birlikte, yapılan jeotermal sondaj çalışmaları sonucu patlamaların meydana geldiği Alkan köyünü ziyaret etti.
     Köy kahvehanesinde muhtar Hamit Akbulut ve Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türkten bilgi alan Bayraktar, arazi sahiplerinin sorunlarını dinledi.
     Jeotermal patlamalar sonucu zarar meydana gelen tarım arazilerinde de incelemeler yapan Şemsi Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, zarar tespiti ve telafisinin bürokrasinin yavaş işlemesinden dolayı geciktiğini ileri sürdü.
     Bayraktar, çiftçilerin uğradığı zararın sondajı yapan firma tarafından karşılanması gerektiğini savunarak, şunları söyledi:
     Zararı, firmanın karşılaması gerekmektedir, bundan kaçamaz, firma temsilcilerine sesleniyorum, bu üreticimiz sahipsiz değil. Firma, bu zararları tanzim etmek zorundadır. Aksi takdirde, TZOB Genel Başkanı olarak bu firmanın üzerine ben gideceğim. Üreticilerin zararlarını son kuruşuna kadar tahsil etmek için elimden gelenli yapacağım. Gerekirse dava da açacağız. Odamız üreticimiz adına dava açmaya yetkilidir. Bir an önce üreticilerimizin zarar ve ziyanlarını tespit ederek ödeme yapsınlar.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Alaşehirdeki jeotermal patlamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER