Alım garantili fidan dağıtımında adaletsilik yapıldığı

Alım garantili fidan dağıtımında adaletsilik yapıldığı iddiası -Afyonkarahisar merkeze bağlı Çakır köyündeki vatandaşlar, Orman ve Su İşleri Bakanlığının orman köylerine yönelik yürüttüğü alım garantili fidan üretimi konusunda Afyonkarah


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar merkeze bağlı Çakır köyündeki vatandaşlar, Orman ve Su İşleri Bakanlığının orman köylerine yönelik yürüttüğü alım garantili fidan üretimi projesinde, Afyonkarahisarda adaletsizlik yapıldığını iddia ederek, Orman Fidanlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.
     Köylüler adına konuşan Çakır Köyü Muhtarı Mahmut Nedim Özdamar, 2012 yılında 57 kişinin alım garantili fidan üretimi gerçekleştirdiğini ve Orman Fidanlık Müdürlüğüne sattığını, bu yıl ise başvuru sayısının 195 olduğunu ancak bu kişilerden de kura sonucunda 26 kişiden üretilen çam fidanlarının alınacağını iddia etti.
     Konuyla ilgili 1 hafta önce Orman Fidanlık Müdürlüğüne gelerek itirazda bulunmalarına rağmen kendilerine net bir açıklamanın yapılmadığını öne süren Özdamar, şunları kaydetti:
     Bizim dağlarımızı alırken, bize bu konuda söz verildi. Köyümüzde hayvancılık yapılıyordu ancak bu uygulamanın ardından herkes hayvancılığı bırakarak yayılım alanlarını Orman İşletme Müdürlüğüne verdi. Köyümüzde sertifikalı kişilerce fidan üretimi yapılmaya başlandı. Şu anda 50den fazla kişide sertifika var. Çakır köyü, ağacı bu kadar seven köy, ağaca bu kadar önem veren köy, yeşil kuşak kapsamında olan köy. Ancak fidan üretimi konusunda bize gereken destek verilmiyor dedi.
     Afyonkarahisara, orman köylülerine dağıtılıp yetiştirmesi üzerine 6 milyon adet çam fidanın geldiğini aktaran Özdamar, bu fidanların adaletli bir şekilde dağıtılması gerektiğini söyledi.
     Bu yıl da kendilerine fidan verilebileceğini düşünerek 400 kamyon toprak ile fidanlar için poşet aldıklarını anlatan Özdamar, bunların dikkate alınmadığını, köylünün boş yere masraf yaptığını ileri sürdü.
     Orman köylerine öncelik verilmesi gerekirken ova köylerinin de bu uygulamadan öncelikli yararlandığını savunan Özdamar, Bu işin yasal yönünü de araştıracağız, mahkemeye de vereceğiz. Bunların hiçbirisi olmuyorsa biz hayvancılığa geri döneceğimizi bildirmek istiyoruz. Bize çam vereceklerini söyleyerek yayılım arazilerimizi almışlardı, bundan sonra biz de oraları geri isteriz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Alım garantili fidan dağıtımında adaletsilik yapıldığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER