Almanyadaki yangın faciası

Almanyadaki yangın faciası -Evi yanan Sami Soykanın kardeşi Selahattin Soykan: -Sami kardeşim yoğun bakımda. 16 yıldır hasret olduğum kardeşimi ve yeğenlerimi görmedim. Bir şekilde onların yanında olmayı arzu ediyorum. -


KIRŞEHİR (A.A) - Almanyanın Backnang kentinde çıkan yangında yaralanan Sami Soykanın Kırşehirde yaşayan kardeşi Selahattin Soykan, cenazelerin Kırşehirde defnedilmesi konusunda Almanyadan bilgi beklediklerini söyledi.
     Soykan, Kırşehirin Güldiken Mahallesindeki evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşi Sami Soykanı ve yeğenlerini 16 yıldır görmediğini ifade etti.
     Yangını duyunca büyük bir şok yaşadıklarını belirten Soykan, Lafın bittiği yer. Allah kimsenin evine böyle bir acı vermesin. Geride kalanlarına Allah sabırlar versin. Rabbim kimsenin evine böyle bir ateş düşürmesin. Takdiri ilahi. Yapacak bir şey yok. Elden hiç bir şey gelmiyor. Keşke canımızdan can verebilsek. Ama, telefonla sürekli görüşüyorduk dedi.
     Dedesi ve babaannesinin mezarlarının Kırşehir merkezdeki Kümbetaltı Mezarlığında bulunduğunu dile getiren Soykan, cenazelerin Kırşehirde defnedilip defnedilmeyeceği konusunda şu anda net bir bilgileri olmadığını vurguladı.
    
     -Kardeşimin yanında olmak istiyorum-
    
     Kendisinin de Almanyaya kardeşinin yanına gitmek istediğini ama imkanı olmadığını aktaran Soykan, şunları kaydetti:
     Benim şu anda kardeşimin yanında olmam gerekirdi. Bütün aile orada toplanmış vaziyette. Babam, annem, kardeşlerim hepsi zaten orada. Diğer kardeşimden aldığım bilgiye göre, Sami kardeşim yoğun bakımda. Sizin aracılığınızla bir ricam var. Dışişleri Bakanlığımız, Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımızın konuya hakim olduğunu ve araştırıldığını öğrendim. 16 yıldır hasret olduğum kardeşimi ve yeğenlerimi görmedim. Bir şekilde onların yanında olmayı arzu ediyorum. Sesimi bu şekilde duyurursanız memnun olurum. Cenazelerin nerede gömüleceği konusunda bir bilgim yok. Almanyadaki kardeşim beni arayacak. Oradan bir bilgi edineceğiz. Biz de bilgi bekliyoruz. Telefonları hep kapalı ve bütün aile orada.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Almanyadaki yangın faciası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER