Almanyadaki yangın faciası

Almanyadaki yangın faciası -Yangında ölen Nazlı Özcanın halasının oğlu Kadir Ulupınar: -Nazlı ablam çok iyi bir insandı, içinde kötülük yoktu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Almanyanın Backnang kentindeki yangın faciasında 7 çocuğuyla yaşamını yitiren Nazlı Özcanın halasının oğlu Kadir Ulupınar, onun çok iyi bir insan olduğunu ve içinde kötülük bulunmadığını söyledi.
     Ulupınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de bir dönem Almanyada yaşadığını ve 1990 yılında Türkiyeye kesin dönüş yaparak, Afyonkarahisara yerleştiğini bildirdi.
     Özcan ile yüz yüze en son 13-14 yıl önce görüştüğünü, daha sonra telefonla iletişim kurduğunu dile getiren Ulupınar, şöyle devam etti:
     Nazlı ablam çok iyi bir insandı, içinde kötülük yoktu. Kimseye karşı kin duymaz, kendi halinde bir insandı. Çok güler yüzlüydü. Şaka yapmayı severdi. Ev sahibine defalarca sigortaların attığını, elektrik tesisatının değiştirilmesi gerektiğini söylemişler. Değiştirmediyse ha eve sabotaj yapmışsın ha bu şekilde yangına neden olmuşsun, bir fark yok. İkisi de aynı şey.
     Afyonkarahisarın büyüklerine, idare amirlerine çok teşekkür ederiz. Bizi hiçbir konuda yalnız bırakmadılar. Her şeyi bizimle paylaştılar. Eksiklerimizi giderdiler. Devlet büyüklerimize de çok teşekkür ederiz. Bizi hiç yalnız bırakmadılar.
    
     -Tabutların üzerlerine Türk ve Alman bayrakları konulması-
    
     Nazlı Özcanın babası Halil Özcanın 1960lı yıllara kadar yaşadığı Sinanpaşa ilçesine bağlı Gezler köyünün muhtarı Faruk Coşkun da yangın faciasını haber almalarından bu yana köylülerin hüzünlü olduğunu anlattı.
     İlgilerinden dolayı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğluna teşekkür eden Coşkun, Acılıyız, hüzünlüyüz. Almanyadaki cenaze merasiminde 8 tabutun üzerleri Türk ve Alman bayraklarıyla donandı. Her iki ülkenin de sahiplenmesi bizi ayrıca duygulandırdı. İki ülkenin devlet büyüklerine teşekkürlerimizi arz ederim dedi.
     Bekir Sezer ise Halil Özcanın, köyde yaşadığı geçim sıkıntısı nedeniyle 1960lı yıllarda Afyonkarahisara göç ettiğini, daha sonra Almanyaya yerleştiğini ve izne ayrılıp köyde birkaç kez onunla görüştüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Hadi Şengül - Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Almanyadaki yangın faciası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER