Almanyadaki yangın faciası

Almanyadaki yangın faciası -Başbakan Yardımcısı Bozdağ: -Bugün bütün Türkiyede büyük bir hüzün var. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun -Dışarıda otopsi yapılmış olması, bu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bugün bütün Türkiyede büyük bir hüzün var. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun dedi.
     Bozdağ, Almanyadaki yangın faciasında yaşamını yitiren Nazlı Özcan Soykan ve 7 çocuğunun, Afyonkarahisardaki İmaret Camisindeki cenaze töreni öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanyada çıkan yangında hayatını kaybedenleri defnetmek için Afyonkarahisarda bulunduklarını hatırlattı.
     Almanyadaki yangının herkesin yüreğinin sızlattığını ifade eden Bozdağ, Yüreklerde başka bir yangına neden oldu. Bugün bütün Türkiyede büyük bir hüzün var. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun dedi.
     Bozdağ, bir gazetecinin Alman makamlarından neden ikinci kez otopsi yapıldığı yönünde bazı açıklamalar yapıldı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusunu şöyle yanıtladı:
     Onun bizim kendini iç hukukumuzla ilgili bir yönü var. Türkiyenin kendi mevzuatı çerçevesinde böyle bir hadise vuku bulunduğundan otopsi yapıldı. Bunun birinci nedeni, dışarıda otopsi yapılmış olması bu otopsinin yapılmasına engel değildir. Rutin bir işlem. İkinci nedeni de Türkiyenin yaşanana bazı olaylar nedeniyle büyük acılara oldu. Geçmişte de tecrübeleri oldu. Buna dair de insanların kafasında sorular oluştu. O sorulara kaldırmak, yanlış spekülasyonların önüne geçmek ve kamuoyunu tatmin etmek açısından da burada ayrıca yasal bir zorunluluk olması bile bunun bir faydası var. Bu bir güvensizliğin sonucu yapılmış bir otopsi değil, bir zaruretin sonucu yapılmış bir otopsidir. Şu anda somut veriler yok. Bütün değerlendirmeler kişilerin akıl yürütmesi sonucu ortaya koydukları görüşlerden hareketle yapılıyor. Henüz deliller tam anlamıyla değerlendirilmiş değil. Deliller tamamı incelendikten sonra, tabi bu inceleme teknik uzmanlar, uzmanlıkların gereklerine riayet ederek yaptıktan sonra somut olarak ortaya çıkacaktır. Türkiye olarak söylediğimiz şey delil incelemeleri bütün ihtimaller dikkate alınarak doğru ve sağlıklı yapılmalıdır. Türkiye olarak bu süreçte Alman makamlarıyla çalışmaya hazır olduğumuzu ifade ettim. Birlikte de çalışabiliriz.
     Bir gazetecinin Evi inceleme fırsatınız oldu. Orada nelere hissettiniz- sorusu üzerine Bozdağ, Manzarayı anlatmak çok zor. Allah, böyle bir hadiseyi bir daha yaşatmasın dedi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Almanyadaki yangın faciası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER