Almanyanın eski Başbakanı Schröder,

Almanyanın eski Başbakanı Schröder, Adanada konferans verecek


ADANA (A.A) - Almanyanın eski Başbakanı Gerhard Schröderin, Çukurova Genç İşadamları Derneğinin (Çukurova GİAD) bilgi güçtür toplantıları kapsamında, nisan ayında Adanada konferans vereceği bildirildi.
     Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, yazılı açıklamasında, düzenledikleri etkinlikler kapsamında geçtiğimiz aylarda dünyanın en önemli iki ekonomistinden biri olarak anılan Nouriel Roubininin Adanada konferans verdiğini hatırlattı.
     Global bakış açılarını yansıtan bu toplantılarla Adanayı sınır ötesine taşıdıklarını anlatan Sakarya, gelecek ay da Türkiye ve dünyada yankı bulacak bir toplantı daha düzenleyeceklerini ifade etti.
     Almanyanın eski Başbakanı Gerhald Schröderi 11 Nisanda Adanada konuk edeceklerini belirten Sakarya, şunları kaydetti:
     Kendisi Almanya ile Rusya arasındaki enerji politikalarını da takip ediyor. Biz de Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetlerdeki enerji kaynaklarının stratejik noktasındayız. Schröderin katılacağı toplantıyla de ülkemizin AB üyeliği tartışmalarına göz atarken, özellikle enerji koridorunda yer alan Türkiyede, enerji yatırımları açısından büyük öneme sahip Adanaya da dikkati çekeceğiz.
     Sakarya, Schröderin Türkiye AB ilişkilerine siyasal bakış ve enerji koridorunda Adana konulu toplantıda konferans vereceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Almanyanın eski Başbakanı Schröder, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER