Almanyanın eski Başbakanı Schröder Bodrumda

Almanyanın eski Başbakanı Schröder Bodrumda -Bodrumun Gümüşlük beldesinde ev alan Schröder, Bodrum Kalesi ve Bodrum Deniz Müzesini gezdi -Schröder, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadonu da ziyaret etti (Fotoğraflı-Gör


MUĞLA (A.A) - Almanyanın eski Başbakanı Gerhard Schröder, ev satın aldığı Bodrumda çeşitli ziyaretlerde bulundu.
     Gümüşlük beldesinde satın aldığı evle ilgilenmek üzere Bodruma gelen Gerhard Schröder, Bodrum Kalesi ve Bodrum Deniz Müzesini gezdi. Schröder, burada eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
     Gezinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Schröder, Bodrumu çok beğendiğini söyledi. Bodrumda her kültürün yaşatıldığını belirten Schröder, Bodrum Kalesinde İngiliz kulesi, Alman kulesi, İtalyan kulesi ve çeşitli kültürlere ait eserleri inceledim ve onlardan çok etkilendim. Bodrumda değişik kültürlerin yaşamış olduğunu gördüm dedi.
     Gazetecilerin, sorusu üzerine Gümüşlükte küçük bir ev satın aldığını anlatan Shröder, Bundan sonra ailemle özel günlerde, tatil günlerinde daha çok burada Bodrumda olacağım. Bunun için çok mutluyum. Bodrumu çok sevdim diye konuştu.
     Schröder, daha sonra Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadonu makamında ziyaret etti. Başkan Kocadon, Schröderi belediye binasının içinde karşıladı. Schröderin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Kocadon, şunları söyledi:
     Bodrumun artık bir dünya markası olduğunu düşünüyorum. Bunu herkesin kabullenmesi lazım. Biz elimizden gelen her türlü gayreti yapmaya hazırız. Sayın Başbakanımızın Bodrumdan yer alması, bizi ziyaret etmesi, ayrıca Bodrumun tarihi ve kültürel yerlerini gezmesi, bizi mutlu etti.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Güç Gönel
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Almanyanın eski Başbakanı Schröder Bodrumda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER