Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Yukarıbaş:

Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Yukarıbaş: -Genç nesil gurbetçilerimiz izinlerini Devrekte geçirmek istemiyor


ZONGULDAK (A.A) - Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Genç nesil gurbetçilerimiz izinlerini Devrekte geçirmek istemiyor dedi.
     Yukarıbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanyada yaşayan üçüncü kuşak olarak tabir edilen yeni kuşağın beklentilerini karşılayacak sosyal ortamların olmamasından dolayı Devreke gelmediklerini söyledi.
     Almanya başta olmak üzere, Fransa, Hollanda, Belçika ve diğer Avrupa ülkelerindeki ekonomik krizin de gurbetçilerin memleketlerine daha az gelmesine neden olduğunu anlatan Yukarıbaş, şöyle konuştu:
     Genç nesil gurbetçilerimiz izinlerini Devrekte geçirmek istemiyor. Genellikle tatillerini Antalya, Marmaris, Bodrum, Didim gibi turistlik bölgelerde geçiriyorlar. Devrekte tatilini geçirmek isteyenler de 50 yaş üzerindeki gurbetçilerimizdir. Önceki yıllarda en az bir aylığına gelen gurbetçi şimdi en fazla bir hafta Devrekte kalmayı tercih ediyor. Kaldığı süre içerisinde de fazla çarşıya, pazara çıkmıyor. Alışveriş için başka yerlere gidiyorlar. Bu durum en çok Devrek esnafına zarar veriyor. Gurbetçiler sayesinde piyasaya giren sıcak para esnafın rahat bir nefes almasını sağlıyordu. Son yıllarda Devrek esnafı gurbetçiden beklediği ilgiyi görmeyince ekonomik olarak ciddi dar boğaza girdi.
     İlçede 22 yıldır esnaflık yapan Halil Korkut da, beklentilerinin yaz mevsiminde ilçeye gelecek gurbetçilerin alışveriş yapacağı yönünde olmasına rağmen şuana kadar ilçe esnafının gurbetçilerden ilgi görmediğini kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Tığ / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Yukarıbaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER