ALO BAY

ALO BAY-TAR-İM Projesi tanıtıldı


BAYBURT (A.A) - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce uygulamaya konulan ALO BAY-TAR-İM projesi tanıtıldı.
     Vali Hasan İpek, toplantıda yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın Bayburtta birinci sektör olduğunu belirtti.
     Bayburtun gerek Karadeniz Bölgesi gerekse Doğu Anadolu Bölgesi hibe desteklerinden faydalanan, KUDAKAdan ilk defa tarım için 2 milyon liralık özel bütçe ayrılan bir il olduğunu ifade eden Vali İpek, "Bu proje gibi ilimize bir çok yeni proje kazandırılmıştır. Demirözü Barajı bitirilmiş olup birçok göletin sulamaya açılması için yoğun çaba sarf etmekteyiz" dedi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülkadir Karabulut, projeyle ilgili yaptığı sunumda, Bayburt ekonomisi için tarım ve hayvancılığın vazgeçilmez olduğunu söyledi.
     Çiftçilere verilen hizmetlerin daha etkin ve sürdürülebilir olması amacıyla 2013 yılı başından itibaren Türkiyede ilk defa bu projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Karabulut, "Suni tohumlama başta olmak üzere küpeleme, aşılama gibi hayvancılık hizmetlerinin, çağrı merkezi aracılığı ile vakit kaybetmeden ve çiftçimizi ulaşım sıkıntısına sokmadan 24 saat esasına göre bildirimde bulunularak, gelen bildirimlere mobil ekipler vasıtasıyla en kısa sürede ulaşmayı ve hizmeti çiftçimizin ayağına götürmeyi hedefleyen bir projedir" diye konuştu.
     Toplantının ardından Tek Adımda Hizmet Biriminin açılışı yapıldı.
     Etkinliğe, Vali İpekin yanı sıra Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER