Altın Kozanın gezici sinema tırı yolculuğuna

Altın Kozanın gezici sinema tırı yolculuğuna devam ediyor


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesince 19. Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen ve Adanadan Anadoluya Türk Sineması Yollarda sloganıyla, Adanadan yola çıkan gezici sinema tırı Anadolu yolculuğuna devam ettiği bildirildi.
     Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adanadan Anadoluya Türk Sineması Yollarda sloganıyla yola çıkan ve amacı sinemanın büyüsünü tüm Anadoluya taşımak olan gezici sinema tırı, bugüne kadar aralarında Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye, Afyonkarahisar, Bolu, Sakarya, Bilecik, Düzce, Karabük, Çankırı, Ankara, Çorum, Amasya, Tokat ve Yozgat gibi illerin olduğu 40 noktada film gösterimleri gerçekleştirdi.
     Bir sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya çıkan ve gittiği her yerde büyük ilgi gören gezici sinema, durakladığı noktalarda yazlık sinema nostaljisi yaşatarak Türk sinemasının son dönemdeki eserlerini izleyicilerle buluşturuyor.
     Gittiği her noktada açık hava sineması nostaljisini yaşatan gezici sinema, ayrıca hacivat-karagöz gösterileri ve konserlerle de halka moral verdi.
     Gezici sinema 17 Eylül tarihine kadar 38 ildeki 61 noktaya uğrayarak, 14 bin 500 kilometre yol kat edecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adananın bir sinema kenti olduğunu, Altın Koza Film Festivalinin ise sinema kenti Adananın gözbebeği olduğuna dikkati çekti.
     Festivalin her yıl daha da geliştirildiğini belirten Aldırmaz, Bu yıl, etkinliklerimize -Gezici Sinema-yı ekledik. Sinemamız tarafından son dönemde üretilen eserleri Anadolu halkı ile buluşturuyoruz. Bunu yaparken de, izleyicilere açık hava sineması nostaljisi yaşatmaya çalışıyor, diğer yan etkinliklerimizle de halkımıza moral vermeyi amaçlıyoruz. Etkinlik, Anadolu-ya kentimizin ve festivalimizin bir armağanıdır dedi.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Altın Kozanın gezici sinema tırı yolculuğuna Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER