Altın Kozanın gezici sinema tırının 13.

Altın Kozanın gezici sinema tırının 13. durağı Yumurtalık


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 19uncusu gerçekleştirilecek Altın Koza Film Festivali kapsamında hazırlanan Gezici Sinema Tırının 13. durağı Yumurtalık ilçesi oldu.
     Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Altın Koza Anadolunun Festivalidir ve Adanadan Anadoluya Türk Sineması Yollarda sloganlarıyla yola çıkan gezici tır, deniz kıyısındaki turistik Yumurtalık ilçesinde vatandaşlarla buluştu.
     Etkinlikler Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasının konseriyle başladı. Adana TV, Koza TV ve Akdeniz TVden canlı yayınlanan etkinlikte sahne alan Adanalı ünlü sanatçı Murat Göğebakan, sevilen şarkıları seslendirdi.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yumurtalıkın çok önemli tarihi geçmişi olduğunu belirtti.
     Aldırmaz, Bu ilçemiz bir zamanlar medeniyetin beşiğiydi. Dünyada ilk organ nakli burada yapıldı. Büyükşehir Belediyeleri yasası çıktığı zaman Yumurtalıka vermiş olduğumuz destek katlanarak gelecek. Yumurtalık Adananın hatta Türkiyenin önemli tatil ilçesi olacak. Buraya gelerek etkinliğimize destek verdikleri için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, imkanlar ölçüsünde ilçede hizmet üretmeye çalıştıklarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmazın desteğini aldıklarını, bu sayede ilçedeki su sorunun yılbaşına kadar çözüleceğini belirtti.
     Erişmen, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaza çiçek vererek teşekkür etti.
     Sanatçı Murat Göğebakan da Bu organizasyon bana göre, Türkiyenin en büyük organizasyonudur. Altın Kozadan bahsediyorum. Bir zamanlar Altın Kozada görev almıştım. İspanyol bir gruba gitarımla eşlik etmiştim. Altın Kozayı düzenleyen, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından Entelköy Efeköy filmi gösterime girdi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Altın Kozanın gezici sinema tırının 13. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER