Altın madenine merak, ziyaretçi akınına dönüştü

Altın madenine merak, ziyaretçi akınına dönüştü -Uşakın Ulubey ilçesinde bulunan Kışladağ Altın Madenini 7 yılda 9 bin kişi ziyaret etti -Madeni işleten firmanın müdürü Yılmaz: Kışladağ Altın Madeni rezerv ve büyüklük bakımından


UŞAK (A.A) - Soner Kılınç - Uşakın Ulubey ilçesinde bulunan Kışladağ Altın Madenini 7 yılda toplam 9 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.
     Madeni işleten firmanın müdürü Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupanın ve Türkiyenin en büyük altın madeni olan Kışladağ Altın Madenini aralarında bilim adamları, siyasetçiler, iş adamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrencilerin bulunduğu 500ü yabancı toplam 9 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.
     Altın madenine olan merakın ziyaretçi akınına dönüştüğünü ifade eden Yılmaz, Kışladağ Altın Madeninde hafta içi ziyaretçiler için bilgilendirme gezileri düzenlediklerini, bu ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.
    
     -Madenin kapıları herkese açık-
    
     Yılmaz, Türkiyede altın madenciliğine olan ön yargıların kırılması için 7 yıldır ciddi çaba sarf ettiklerini, kapılarının herkese açık olduğunu belirtti.
     Madenle ilgili bilgi almak isteyen binlerce kişinin kendilerine çeşitli yollarla ulaştığını, oluşturdukları halkla ilişkiler birimine gelen talepleri değerlendirdiklerini ve insanları üretim sahasına davet ettiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Biz yanlış yönlendirilmenin önüne geçmek için yoğun çaba harcıyoruz. Çünkü Kışladağ Altın Madeni ülke ekonomisine çok ciddi katkı sağlıyor. Bugüne kadar toplam 46 ton altın ürettik ve üretmeye devam ediyoruz. Bilindiği üzere Kışladağ Altın Madeni, rezerv ve büyüklük bakımından Türkiyenin ve Avrupanın en büyük altın madeni. Maden yaklaşık 900 kişiye iş sağlıyor. Bugüne kadar maden bölgesinde hiç bir olumsuzluk yaşanmadı. Bütün bunlar elbette tesadüf değil. Sağlam, modern bir yapı oluşturursanız başarı kaçınılmaz oluyor. Biz bu başarının gölgelenmesini istemiyoruz. Bu nedenle madenin kapılarını herkese açtık. Bugüne kadar Kanada, Almanya, Avusturya, Romanya, Polonya, Yunanistan, Slovakya, Litvanya, İtalya, Fransa ve KKTC olmak üzere 11 ülkeden 500ü yabancı olmak üzere toplam 9 bin kişi madeni gezdi. Bu kişiler arasında bilim adamları, siyasetçiler, iş adamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar bulunuyor. Gelenlerin tamamı olumlu görüşlerle madenden ayrıldı. Bu bizi sevindiriyor ve gururlandırıyor.
    
     -Maden gezisi 4 saat sürüyor-
    
     Madene gelen ziyaretçilere sahaya girmeden önce yaklaşık 1 saat brifing verdiklerini, daha sonra ise güvenlik önlemleri altında gezi düzenlediklerini anlatan Mehmet Yılmaz, Maden gezisi yaklaşık 4 saat sürüyor. Konukların kafalarında en ufak bir soru kalmaması için özen gösteriyoruz. Özellikle ülkemizdeki üniversitelerden çok yoğun bir ilgi var. Öğrencilerin ve çevrecilerin ilgisi bizi daha da mutlu ediyor. Çünkü onların bakış açılarını önemsiyoruz. Çevrecilerin maden sahasından olumlu görüşlerle ayrılmaları çok daha önemli diye konuştu.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Altın madenine merak, ziyaretçi akınına dönüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER