ALTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı

ALTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı -Akdeniz Üniversitesi Rektörü Kurtcephe: "Düğün salonu olarak tasarlanan yeri eğitim fakültesine dönüştürmek için yanıma geldiklerinde projenin çok güzel kongre merkezi olacağını söyledim"


ANTALYA (A.A) - Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Vekili Servet Sipaoğlu başkanlığında yapıldı.
     ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, Kasım 2011de Akdeniz Üniversitesi, Konaklı Belediyesi ve ALTSO arasında Konaklı Kongre Merkezi için imzalanan protokolün önemine dikkati çekerek, Meclis üyelerine teşekkür etti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ile rektör ve rektör yardımcılarının katılımıyla gerçekleşen toplantı ile kongre merkezinin kapılarını açtığını belirten Aydoğan, kongre merkezi ile turizmde çeşitliliğin sağlanacağını, bir yıllık tüm turizm girdisi kadar girdi sağlanacağını kaydetti.
     Aydoğan, "Bu şehir yükseköğrenim alanında tam 25 yıl mücadele etti. 4 yıl öncesine kadar 149 olan öğrenci sayısı şu anda 5 binleri buldu. Hedefimiz 20 binler. Eğitime tüm bütçemizi aktarmaya çalıştık" dedi.
     Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise toplantıda yaptığı konuşmada, 19 Nisanda ilk etkinliğine ev sahipliği yapmalarından dolayı ilçeye geldiğini kaydederek, "Alanyanın gönlümde özel bir yeri olduğunu bilmenizi isterim. Gönül istiyor ki sizin gösterdiğiniz duyarlılığı Türkiyenin her yerleşim alanında görebilelim. Çünkü siz en iyi yatırımın insana yatırım olduğunu bilen ve bu anlayışla her şeyini eğitim için seferber etmekten kaçınmayan güzel bir zihniyeti temsil ediyorsunuz" diye konuştu.
     Kongre Merkezi projesinin hayata geçirilmesinde ALTSO Başkanı Aydoğan ve Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmezin büyük katkıları olduğunu dile getiren Kurtcephe, şöyle konuştu:
     "Düğün salonu olarak tasarlanan yeri eğitim fakültesine dönüştürmek için yanıma geldiklerinde projenin çok güzel kongre merkezi olacağını söyledim. Bunun yanında eğitim fakültesi sözünü veriyorum. Bir başka yerde binayı açarsınız ben de eğitim fakültesini açarım ama her şey dahil sistemi bizim güzelliğimizi zenginliğimizi yok pahasına alıp götürüyor. Çok şey kazanmıyoruz. Oysa insanlar farklı sektörlerde yaptıkları çalışmalarla bizden çok daha büyük meblağlar kazanıyor. Kongre turizmi bunlardan bir tanesi. Geliniz burayı bir kongre merkezi haline getirelim, siz her şey dahil ile komik rakamlara turist ağırlayacağınıza buranın salonlarını kullanın, 100 dolardan aşağı olmayan konaklamalarla da büyük paralar kazanın."
     Yakın zamanda Alaiye Üniversitesini kurmanın mutluluğunu yaşamak istediğini dile getiren Kurtcephe, Konaklı Kongre Merkezi ve ilçedeki yükseköğrenime katkıları nedeniyle Aydoğana plaket ve berat verdi.
     Toplantı, gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ALTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER