Altyapıya daha fazla önem verilmesi isteği

Altyapıya daha fazla önem verilmesi isteği -Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Giray Bulak: -Gidip hazıra konmak, parayı verip futbolcu açığını kapatmak istiyoruz -Oyuncuya emek vermeniz, yetiştirmeniz ve geliştirmeniz lazım


MERSİN (A.A) - Sefa Karacan - Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Giray Bulak, Gidip hazıra konmak, parayı verip futbolcu açığını kapatmak istiyoruz dedi.
     Devre arası kamp çalışmaları için Antalyada bulunan Mersin İdmayurdu Teknik Direktörü Giray Bulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin İdmanyurdunun ligin ilk yarısında istediği sonuca ulaşamadığını, ligde kalmak için mücadele vereceklerini belirterek, devre arasında hazırlıklarını bu yönde sürdüreceklerini anlattı.
     Kırmızı-lacivertli ekibin ikinci yarıda daha çok risk alan ve kazanma amaçlı oynayan bir takım görüntüsü vermek zorunda olduğunu vurgulayan Bulak, bu nedenle transfere yöneldiklerini, bazı oyuncularla yollarını ayırdıklarını, daha iyi sonuç alabilmek için güçlenmeleri gerektiğine inandıklarını söyledi.
     Takımda transferlerin süreceğini bildiren Bulak, düşük performanslı oyuncularını yükseltmek için yapılacak gayretin transfer çalışması kadar önemli olduğunu dile getirdi.
     Mert Nobrenin transferi konusuna değinen Bulak, şunları söyledi:
     Mert Nobre ile zaman zaman görüşüyorum. Mert, sezon sonuna kadar bizim oyuncumuz. Sezon sonu zaten serbest. Bu 6 aylık süreç içinde Mert Nobreye ihtiyacımız var. Takımın kaptanı ve gol sayısı çok. Mersin taraftarı Merti farklı gözle görüyor, kulübümüz de farklı gözle bakıyor. Mert Nobreye ihtiyacımız var. Onun ne değerde olduğunu biliyoruz. Mert ile yolumuza devam edeceğiz.
     Yattaranın Belçikada dizinden cerrahi operasyon geçirdiğini ve şu anda kampta olduğunu hatırlatan Giray Bulak, yaklaşık bir ay sonra bu futbolcunun takıma katılmasını beklediğini kaydetti.
    
     -Altyapıya önem veren kulüpler iyi seviyelere çıkıyor-
    
     Giray Bulak, Türkiyede futbolu, futbolu bilen adamların yönetmesi gerektiğini, onların konuşmasını, kendini işe adayan futbol adamlarının söz sahibi olması gerektiğine dikkati çekerek, futbol oynamış, bu konuda bir şey yapmış insanların değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
     Türkiyede transfer çelişkisi yaşandığını, kulüplerin çok fazla profesyonelliği bilmediğini, takımların çok profesyonel başkanları, yöneticileri, hocaları, genel menajerleri bulunmadığı savunan Bulak, Avrupa takımlarının ise profesyonel olduğunu ifade etti.
     Öğrenecek olduğumuz çok şey var. UEFA kriterleri var, bunların yerine getirilmesi lazım diyen Bulak, Bu noktada daha profesyonel kulüplerle işbirliği içinde olmamız, kendimizi sorgulamamız lazım. Ancak pek becerdiğimiz söylenemez. Beceremediğimiz için de gidip hazıra konmak, parayı verip futbolcu açığını kapatmak istiyoruz. Dünya artık yetiştirerek, üreterek, geliştirerek futbolcu üretimini sürdürüyor. Bu konuyu becerebilmemiz gerekiyor diye konuştu.
     Kulüplerin altyapıya önem vermediğine, kolaycılığa kaçtığına işaret eden Bulak, şöyle konuştu:
     Oyuncuya emek vermeniz, yetiştirmeniz ve geliştirmeniz lazım. Bir 10 sene onu beslemeniz lazım. Onu yapmıyoruz. Altyapıdan sürekli oyuncu geleceğini düşünmüyoruz. Kolaycılığa kaçıyoruz. Para verip borçlanıyoruz. Bir başkası gelip bizim borcumuzu ödemeye çalışıyor, o da borçlanıyor. Kulüpler arada kayboluyor.
     Örneğin Barcelonada 24 kişilik kadronun 17si altyapıdan geliyor. Altyapıya önem veren kulüpler iyi seviyelere çıkıyor. Bunu hala görmezden geliyoruz. Bu, zaman isteyen bir şey. Yönetimler kısa vadeli geliyor. Hocalar kısa vadeli geldiği için, uzun vadeli çalışma içine giremiyoruz. Uzun vadeli çalışmanın mutlaka faydası var, ama bunu beceremiyoruz.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Altyapıya daha fazla önem verilmesi isteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER