Alzheimer hastaları ve yakınları destek bekliyor

Alzheimer hastaları ve yakınları destek bekliyor -Mersinde bir gurup hasta ve yakınları, yapılması planlanan Yaşlı Yaşam Merkezi için destek istedi


MERSİN (A.A) - Mersinde bir gurup alzheimer hastası ve yakınları, yapılması planlanan Yaşlı Yaşam Merkezi için vatandaşlardan destek istedi.
     Merkez Yenişehir ilçesinde belediye tarafından kendilerine tahsis edilen boş arazide toplanan Alzheimer Derneği Mersin Şubesi üyeleri, davul, darbuka, zil, def çalarak alzheimer hastalığına dikkati çekti.
     Mersin Valiliği desteğiyle Alzheimer Derneği Mersin Şubesi tarafından yapılması planlanan merkezin hayata geçirilmesinin hastaların ve yakınlarının hayatını kolaylaştıracağını belirten üyeler, destek istedi.
     Derneğin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, gazetecilere yaptığı açıklamada, alzheimer hastalığı ile ilgili bilgi verdi.
     Türkiyede 500 bin, Mersinde ise yaklaşık 10 bin alzheimer hastasının bulunduğunu belirten Özge, şöyle konuştu:
     Hastalar ve hasta yakınlarından gelen yoğun talep üzerine şehirde ve ülkemizde bir ilk olarak, içerisinde gündüz bakım evi, sürekli bakım merkezi ve evde bakım birimi olacak merkez kurmak istiyoruz. Yaklaşık 150 büyüğümüze hizmet verme şansı sağlayacak Yaşlı Yaşam Merkezi için arsa temini, mimari proje, inşaat ruhsatı ve ilişkili kurum ruhsatları aşaması tamamlandı. Projemize Yenişehir Belediyesi 3 bin 500 metrekarelik bir arsa temini ile desteği oldu ve söz konusu arsa için İçişleri Bakanlığı tarafından tahsisat prosedürü tamamlandı. Proje hayata geçirildiği takdirde hastaların kaliteli bir bakım almalarının yanı sıra, hasta yakınlarının yükü azalacak ve toplumsal dayanışma için doğru bir adres oluşacak.
     Mersin Valisi Hasan Basri Güzeoğlunun önderliğindeki yardım kampanyasında bağış toplandığını bildiren Özge, şöyle devam etti:
     Yapılması planlanan binada yer alacak ünitelerde bağış yapan kişi ve kuruluşlar isim hakkı elde edecekler. Proje için ayrıca inşaat malzemesi veya tıbbi cihaz şeklinde ayni yardım da kabul edilecek. Büyüklerinizin ismini yaşatmak, kendi isminizi ebedi kılmak için projedeki ünitelerden isim hakkı satın alabilirsiniz. Büyüklerimizin insanca bir yaşlılık geçirmesinin bizlerin ve toplumun geleceğinin en önemli göstergesi olacağı gerçeğinden hareketle, Mersin halkını geleceklerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Ali Güreli
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Alzheimer hastaları ve yakınları destek bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER