Amasradaki velilerin ücretsiz servis talebi

Amasradaki velilerin ücretsiz servis talebi


BARTIN (A.A) - Amasrada, depreme dayanaklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınan okuldan başka bir okula nakledilen öğrencilerin velileri, ücretsiz servis taleplerinin kabul edilmesi için yürüyüş düzenledi.
     Kaleşah İlköğretim Okulunun, mayıs ayında yapılan incelemede depreme dayanıklı olmadığı tespit edilerek yıkım kararı alınmasının ardından Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okuluna nakledilen öğrencilerin çoğunluğunun okula halk otobüsleriyle gitmek zorunda kalmasına veliler tepki gösterdi.
     Okul bahçesinde toplanan veliler, Kaleşah Mahallesinde hazırladıkları pankartlarla yürüdü.
     Velilere destek veren Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak kendilerinin yapabileceği bir şey olmadığını ifade ederek, Benim de arzu ettiğim, çocukların güvenli şekilde okula gitmesidir. Bunun için hep birlikte elimizden ne geliyorsa birlikte yapalım. Ben veli ve öğrencilerimizin yanındayım dedi.
     Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürlerinden Mehmet Kayrak da mevzuat gereği belediye sınırları içinde bulunan okulların taşımalı eğitime tabi tutulamadığını, sorunun belediye ve kaymakamlığın ortak çalışmasıyla çözülebileceğini kaydetti.
     Veliler, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Amasradaki velilerin ücretsiz servis talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER