Amasraya kurulması düşünülen termik santraller

Amasraya kurulması düşünülen termik santraller -Özel firmalar tarafından kurulmak istenen 2 santralle ilgili ÇED sürecinin bakanlıkça durdurulması, kentte davul, zurna ve köçekle kutlandı


BARTIN (A.A) - Amasrada özel firmalar tarafından kurulmak istenen 2 santralle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin bakanlıkça durdurulması, kentte davul, zurna ve köçekle kutlandı.
     Amasraya kurulmak istenen termik santrallere karşı oluşturulan Bartın Platformu üyeleri, Hükümet Caddesindeki eski belediye binası önünde toplanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ÇED süreciyle ilgili durdurma kararını kutladı.
     Bartın Platformu ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, burada yaptığı konuşmada, 2000 yılına dayanan mücadelelerinde belirli bir noktaya gelindiğini söyledi.
     Çevre ve Şehircik Bakanlığının santrallerin ÇED sürecini ilgili alanların proje açısından uygun olmadığı gerekçesiyle durdurduğunu, ancak ÇEDin iptal edilmediğini anlatan Akın, şunları kaydetti:
     Bugüne kadar zor şartlar altında mücadele verdik. Burada çok büyük rant var. Onun için bu projeyi ısıtıp ısıtıp tekrar karşımıza getirmeye çalışacaklar. Burada bizim gevşemememiz lazım. Biz hiçbir zaman yatırım yapılmasın, kömür çıkarılmasın demedik. Her platformda yer altı zenginliğimizin yer üstüne çıkarılması gerektiğini söyledik. Hem çevremizi hem suyumuzu hem de soluduğumuz havayı bize zehir etmek isteyenlerle mücadele etmek boynumuzun borcu. Biz bu görevi yapıyoruz.
     CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da ÇED sürecinin durdurulmasının Bartın için sevindirici olduğunu belirtti.
     Bartın Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Suzan Suçeken ise verilen durdurma kararıyla Amasrada termik santral yapılmaya uygun yer olmadığının tescillendiğini ileri sürerek, ÇED sürecinde bildirilen bütün alternatifler alanlar tükenmiştir. Bir an önce durdurma kararı ÇED olumsuza çevrilmelidir dedi.
     Daha sonra Bartın Platformu üyeleri, ÇED sürecinin durdurulması kararını davul ve zurna eşliğinde köçeklerle kutladılar.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Amasraya kurulması düşünülen termik santraller Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER