Amasya Belediyesince gazilere KKTC gezisi

Amasya Belediyesince gazilere KKTC gezisi


AMASYA (A.A) - Amasya Belediyesince, Türkiye Gaziler Derneği Amasya Şubesi üyesi gazilere yönelik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine (KKTC) bir gezi düzenleyecek.
     Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, yaptığı açıklamada, Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilerin yavru vatan topraklarını 39 yıl sonra tekrar görmeleri için böyle bir gezi organize ettiklerini ve geziye 41 gazinin ailesi ile katılacağını söyledi.
     Gazilerin, gezilerine 14 Nisanda başlayacaklarını ve 6 günlük bir ziyaret gerçekleştireceklerini belirten Özdemir, KKTCye gezi düzenlemek için gazilerimize söz vermiştik. 39 yıldır o toprakları görmeyen, görme arzusu içinde yaşayan gazilerimiz var. 41 gazimizi yavru vatana göndereceğiz. Gazilerimiz orada anılarını yad edecekler. Önümüzdeki dönemlerde bu tür gezilere devam edeceğiz. Bu gezi için gazilerimizin bize değil, bizim onlara teşekkür etmemiz lazım. Çünkü onlar Türkiye Cumhuriyetinin yavru vatana barış getirmek amacıyla yapmış olduğu harekata katıldılar. Oradaki soydaşlarımızın o günden bu yana burunları dahi kanamadı. Bu bakımdan tüm gazilerimizi yürekten kutluyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı : Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Amasya Belediyesince gazilere KKTC gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER